ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Το Sea Park - Φλοίσβος γκρεμίζει την εικόνα του Δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη ???

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη το θέμα της μισθώσεως του Sea Park στο Φλοίσβο και του χρέους, που έχει προκύψει προς το δήμο με αποτέλεσμα ο ίδιος να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή του. 
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του κ. Γιώργου Χρυσοβερίδη προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , τέθηκε επί τάπητος το φλέγον ζήτημα, το οποίο έχει διασπάσει τους δημοτικούς συμβούλους, δημιουργώντας δύο «στρατόπεδα». Το δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου έχει χωριστεί στους «μεν» και στους «δεν», ενώ ο κ. Χατζηδάκης αδυνατώντας να φέρει την κατάσταση στα δικά του μέτρα και σταθμά έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του.
Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τους δημοτικούς του συμβούλους να συναινέσουν στη διαγραφή του χρέους ύψους 306.584.56 ευρώ της εταιρίας Π. Μαριόλης και ΣΙΑ ΕΠΕ, που εκμεταλλεύεται το Sea Park. Υπενθυμίζεται ότι το μισθωτήριο συμβόλαιο έχει λήξει. Ωστόσο, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου επιτρέπει στην εν λόγω εταιρία τη συνέχιση της λειτουργίας του αναψυκτηρίου και σαν να μην φτάνει αυτό ζητά τη διαγραφή του χρέους αντί να φροντίσει να συγκεντρώσει τα οφειλόμενα για την ενίσχυση του ταμείου του δήμου.
Ως ύστατη προσπάθεια να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν υπέρ της προτάσεώς του ισχυρίστηκε ότι η διαγραφή του χρέους είναι καθ’ όλα νόμιμη σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο. Φαίνεται όμως πως δεν έπεισε για την ειλικρίνεια των προθέσεών του αφού η πρότασή του καταψηφίστηκε τελικά. Λίγοι ήταν εκείνοι, που τον στήριξαν!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η νομική υπηρεσία του δήμου, η οποία στήριξε τα λεγόμενα του δημάρχου προκειμένου να ισχυροποιήσει την τοποθέτησή του και να καθησυχάσει τους δημοτικούς συμβούλους, προτρέποντάς τους να δώσουν το πολυπόθητο «ναι». Μάταια όμως.

Τους ισχυρισμούς του δημάρχου και της νομικής υπηρεσίας, αμφισβήτησε η δημοτική σύμβουλος και ποινικολόγος κ. Αναστασοπούλου, η οποία πήρε πρώτη το λόγο ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ότι η ενδεχόμενη διαγραφή του χρέους είναι παράνομη. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Βασιλείου,και Ανδρέας Δούμας.

Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρονικά του δήμου, χαρακτήρισε την υπόθεση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τριάντος, δίνοντας τη σκυτάλη στη συνάδελφό του κ. Μαρία Ζάγκα, η οποία επίσης εξέφρασε τη διαφωνία της όσον αφορά στη διαγραφή του χρέους, επισημαίνοντας ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, που θα ψηφίσουν υπέρ θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αφού πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. 
Την καταψήφιση της πρότασης υποστήριξε και η αντιδήμαρχος κ. Μιχαλοπούλου, η οποία ως διαζευγμένη μητέρα τόνισε ότι δεν θα προέβαινε σε καμία αξιόποινη πράξη έτσι ώστε να θέσει σε κίνδυνο τη μικρή περιουσία, που «έχτισε» με τόσο κόπο προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον του παιδιού της.«Υπεγράψαμε Χρισοβερίδης και Μπουγάς την πρόσληψη τριών ατόμων στο δήμο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, το θεώρησε παράνομο, επιβάλλοντάς μας να πληρώσουμε ως πρόστιμο 9.000 ευρώ. Φανταστείτε τι κίνδυνος ελλοχεύει για κάποιον δημοτικό σύμβουλο εάν υπογράψει για τη διαγραφή του χρέους του αναψυκτηρίου, τη στιγμή που πρόκειται για χιλιάδες ευρώ» τόνισε η κ. Μιχαλοπούλου θέλοντας να προστατέψει τους δημοτικούς συμβούλους από μία επιπόλαιη ενέργεια.
Όσκαρ ανδρικού ρόλου θα δίναμε στον κ. Μαυρακάκη (υπεύθυνο στις προμήθειες του δήμου), ο οποίος βλέποντας την εξέλιξη της συνεδρίασης και σε μία προσπάθεια να στηρίξει το δήμαρχο εξαπέλυσε ύβρεις κατά της κ. Μιχαλοπούλου, δημιουργώντας ένα παιχνίδι εντυπώσεων χωρίς καμία ουσία. Μάλιστα, αποχώρησε από την αίθουσα πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα του ανδρός!
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ κ. Παπαγεωργίου προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τους παρευρισκομένους από το θέμα συζήτησης και άρχισε με καυστικά σχόλια να προκαλεί σε αντιπαράθεση το δημοτικό σύμβουλο, εκλεγμένο με την «Ελληνική Αυγή» κ. Τρύφωνα Μπουγά. Ο κ. Παπαγεωργίου απευθυνόμενος στον κ. Μπουγά τόνισε με ύφος ότι η Ελληνική Αυγή εκφράζει το φασισμό και το ναζισμό. Επίσης, ανέφερε ότι παλαιότερα είχε ψηφίσει υπέρ του επιχειρηματία, που εκμεταλλεύεται το Sea Park για το καλό των εργαζομένων, αλλά αυτή τη φορά ψήφισε λευκό. 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τέως αντιδήμαρχος κ. Τρύφωνας Μπουγάς, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι «δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν τα σαπάκια γιατί έχουν μαυρισμένο ποινικό μητρώο από την περίοδο του Μελιγαλά μέχρι τους νεκρούς της Marfin και ο ρόλος σας είναι γνωστός». Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα, ρώτησε το δήμαρχο «γιατί δεν παρευρίσκονται τα εισηγητικά της υπηρεσίας , που μάλιστα αντιτίθενται στην εισήγηση». Επίσης, ζήτησε από το δήμαρχο να αποσύρει το θέμα, διευκρινίζοντας πως «αφού όπως λέτε κ. Χατζηδάκη δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι δημοτικοί σύμβουλοι εάν ψηφίσουν υπέρ της προτάσεως, τότε γιατί εσείς ο ίδιος δεν υπογράφετε ένα «εντέλλεσθε» να διαγραφεί το χρέος;». Η απάντηση του νομικού συμβούλου του δήμου στην ερώτηση του κ. Μπουγά ήταν ότι έχει άγνοια της συγκεκριμένης πτυχής του θέματος. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπουγά οι δημοτικοί σύμβουλοι αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης άρχισαν να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο. Τελικά, το θέμα καταψηφίστηκε αλλά παρ’ όλα αυτά ο δήμαρχος δεν φαίνεται να το βάζει κάτω. Μιας και όπως μάθαμε την επομένη της συνεδρίασης μάζεψε στο γραφείο τους δημοτικούς συμβούλους, που δεν ψήφισαν την πρόταση για να τους τα ψάλλει. 
Πάντως, ο κ. Κανέλλος, ο Ρομπέν του δημάρχου θέλοντας να δείξει πόσο στηρίζει τον κ. Χατζηδάκη ψήφισε υπέρ της διαγραφής του χρέους! Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σίριαλ με το Sea Park έχει πολλά ακόμη επεισόδια και η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου