ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δεύτερος γύρος αποκαλύψεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου την Τετάρτη 28-1-2015

Σημαντικές αποκαλύψεις έφερε στο φως η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2014 παρουσία του δημάρχου κ. Διονύση Χατζηδάκη και πλήθους δημοτικών συμβούλων! Αναμφισβήτητα, το γεγονός που προκάλεσε αίσθηση και άφησε πολλούς με ανοιχτό το στόμα ήταν η καταγγελία στην οποία προέβη ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. Τρύφων Μπουγάς κατά της προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του δήμου- στελέχους του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντάς της ως "πρόεδρο - μαϊμού". Όπως εξήγησε ο κ. Μπουγάς η εν λόγω κυρία ισχυρίζεται ότι είναι πρόεδρος σε ένα σωματείο, του οποίου τα μέλη του ΔΣ και της Ελεγκτικής Επιτροπής έχουν παραιτηθεί εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουν γίνει εκλογές για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων. Μάλιστα, η ίδια χρησιμοποιεί παρανόμως τη σφραγίδα του σωματείου σε δημόσια έγγραφα. Όμως, οι παρανομίες δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η "πρόεδρος - μαϊμού" κατά τον κ. Μπουγά εισέπραξε πρώτη από το ταμείο του σωματείου χρηματικό βοήθημα ύψους 1.200 ευρώ προκειμένου να πληρώσει ένα λογαριασμό της ΔΕΗ για το σπίτι της. "Κρίνει η ίδια μαζί με την ταμία (η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί) ποιοι πληρούν τα κριτήρια να πάρουν βοήθημα από το σωματείο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο κ. Μπουγάς ζήτησε από το δήμαρχο να γίνουν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο. 

ΑΝΑΙΤΙΑ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ- ΜΑΪΜΟΥ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΜΠΟΥΓΑ 
Τέλος, ο ίδιος κατήγγειλε και τη φραστική επίθεση, που δέχτηκε από την "πρόεδρο- μαϊμού" την ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών επειδή βοήθησε μία ηλικιωμένη να ανέβει τα σκαλιά του εκλογικού κέντρου για να ψηφίσει. Η ... υποτιθέμενη πρόεδρος εκτόξευσε εναντίον  του απειλές και απρεπείς χαρακτηρισμούς χωρίς λόγο και αιτία. Αντίστοιχο περιστατικό κατήγγειλε και η δημοτική σύμβουλος Νέλλη Μαυρίδου, η οποία στο ίδιο εκλογικό κέντρο δέχτηκε επίσης φραστική επίθεση από την "πρόεδρο" του σωματείου των εργαζομένων του δήμου. 
ΝΕΛΛΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 
Ας αφήσουμε όμως το συγκεκριμένο θέμα και ας περάσουμε σε κάτι άλλο. Μία άλλη αποκάλυψη την οποία έκανε η δημοτική σύμβουλος Νέλλη Μαυρίδου και αφορά στον αντιδήμαρχο- υπεύθυνο για το νεκροταφείο Ανδρέα Δούμα. Η κ. Μαυρίδου κατήγγειλε τον εν λόγω αντιδήμαρχο για αδιαφανείς διαδικασίες στην καταμέτρηση των χρημάτων, που συγκεντρώνονται στο παγκάρι με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου να καθαιρέσει τον κ. Δούμα και να χρήσει υπεύθυνη για την συγκεκριμένη αρμοδιότητα την ίδια.
Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος Χαρά Γιαννοπούλου, η οποία είναι στην επιτροπή που λαμβάνει τις αποφάσεις για την ενοικίαση των κληροδοτημάτων του δήμου, ζήτησε όταν προκύπτει τέτοιο θέμα να συζητείται ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου! Είναι μία πρόταση που την τιμά και δείχνει την εντιμότητα και την μεγάλη εμπειρία της ως δικηγόρου αφού το πλέον απλό θα ήταν να προβαίνει η ίδια σε οποιαδήποτε απόφαση ενοικίασης ή μη από τη στιγμή, που είναι στη συγκεκριμένη επιτροπή.  

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ – ΑΔΗΛΩΤΗ – ΑΠΛΗΡΩΤΗ- ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Συγκεκριμένα, κατήγγειλε μετά από ενημέρωση που είχε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. από τον πρώην Πρόεδρο και νυν Αντιπρόεδρο του ΔΑΚ, ότι όλα τα χρόνια που λειτουργεί το κολυμβητήριο Π. Φαλήρου το απασχολούμενο προσωπικό είναι αδήλωτο στο υπουργείο εργασίας και ανασφάλιστο.
 

Προπονητές, γυμναστές, καθαρίστριες, φύλακες, ναυαγοσώστες, νοσηλευτές, σήμερα πάνω από 30 άτομα είναι ανασφάλιστοι.
Τα σωματεία με 1000 παιδιά στα τμήματα υποδομής που προφανώς πληρώνουν μηναίο τίμημα 25-35 ευρώ το μήνα, δεν πληρώνουν το ποσό που τους αντιστοιχεί μηνιαία για τη χρήση της πισίνας στη Διοίκηση του ΔΑΚ, έχουν οφειλές από τον 9/14 με αποτέλεσμα να μη πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
Σήμερα στη πισίνα δεν υπάρχει νοσηλευτής (απεχώρησαν) και ο ναυαγοσώστης απειλεί ότι εάν δεν πληρωθεί θα αποχωρήσει.
Είναι αυτονόητο ότι εάν δεν πληρώνουν τα σωματεία τα ποσά που τους αναλογούν, δεν μπορούν να καλυφτούν τα λειτουργικά έξοδα της πισίνας.
Ο κ. Τριάντος κατήγγειλε το Δήμαρχο ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΑΚ, ότι στο όνομα των προσωπικών του δημοσίων σχέσεων και της τακτικής της ψηφοθηρίας που ακολουθεί, καλύπτει τις διοικήσεις των σωματείων και αδιαφορεί για τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία των απασχολουμένων.
Του επισήμανε μάλιστα ότι εάν συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα στους ανασφάλιστους εργαζόμενους ή στους παιδιά που αθλούνται, αυτός θα είναι ο βασικός υπεύθυνος και ουδεμία ευθύνη θα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΚ, όπου και κος Τριάντος είναι μέλος.

ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ
Ο Τριάντος Γιάννης στη συνέχεια μετά από καταγγελία συναδέλφου Δημοτικής Συμβούλου της πλειοψηφίας (σ.σ. επανερχόμαστε στο θέμα που θίξαμε πιο πάνω) για απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος της από τον υπεύθυνο Δημοτικό Σύμβουλο που έχει ορίσει ο Δήμαρχος, αλλά και τα όσα άλλα σοβαρά δήλωσε η ίδια, για αδιαφανή διαδικασία μέτρησης των χρημάτων του παγκαριού της εκκλησίας του νεκροταφείου, υπενθύμισε στον Δήμαρχο ότι του είχε ζητήσει κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ορισθεί η επιτροπή, για ευνόητους λόγους να μην μπουν πάλι τα ίδια πρόσωπα στην επιτροπή. Όμως τότε δεν το έλαβε καν υπόψη του και επέμενε στον ορισμό ίδιων προσώπων.
Στη συνέχεια δήλωσε ότι πολλά ακούγονται, για το άναμμα των καντηλιών, για αδιαφανή πώληση μαρμάρων, για το παγκάρι, ο ίδιος βέβαια δεν τα υιοθετεί, γιατί δεν έχει αποδείξεις, όμως σαυτές τις περιπτώσεις που διακυβεύεται η αξιοπρέπεια σου πρέπει να αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά.
Η επιμονή να παραμένεις αμετακίνητος στη θέση σου ,αγνοώντας τα τόσα δυσμενή σχόλια κακόβουλα ή μη, σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιους επιλήψιμη.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
Θύμισε στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για μια ακόμη φορά ότι παρανομούν που δεν εφαρμόζουν τον νόμο 3852/10 και ζήτησε άμεσα να γίνει η διαδικασία της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 
«Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στις 12-1-2015 με θέμα την έγκριση του ισολογισμού 2013, όπως ξέρετε, είχα μια διαφωνία με την ελεγκτή της Grant Thornton, κ. Χρυσανθακοπούλου που ελέγχει το Δήμο. Αντικειμενικός μου σκοπός δεν ήταν να αμφισβητήσω ούτε την εταιρεία αλλά και ούτε και την επιστημονική επάρκεια της συγκεκριμένης ελεγκτού. Αυτό που ήθελα να πω ήταν δυο πράγματα:
Η επιλογή της ελεγκτικής εταιρείας πρέπει να γίνεται με διαγωνισμό και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι με απ’ ευθείας ανάθεση.
Ο ανταγωνισμός μπορεί να μας οδηγήσει ως Δήμο και σε άλλους ελεγκτές με ίσως καλύτερες και πιο τεκμηριωμένες παρατηρήσεις.
Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ μας η οποία εδράζεται στο γεγονός ότι αν και έχω επανειλημμένα κάνει κάποιες παρατηρήσεις ή υποδείξεις σε διάφορα θέματα η κ. Χρυσανθακοπούλου δεν αναφέρει τίποτε από αυτά στις παρατηρήσεις της στους τακτικούς ελέγχους που κάνει. Το σκεπτικό της είναι ότι θεωρεί άλλο θέμα τον τακτικό έλεγχο και άλλο τον διαχειριστικό έλεγχο ο οποίος απαιτεί ειδική εντολή και επιπλέον χρήματα για να γίνει, και ακόμα ότι διαχωρίζει το Δήμο από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Η δική μου άποψη είναι:
στους τακτικούς ελέγχους χρειάζονται επισημάνσεις-παρατηρήσεις από την ελεγκτή για αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διοίκηση.
ειδικός διαχειριστικός έλεγχος απαιτείται μόνο στην υπόθεση των χαμένων εσόδων του Δήμου από το άναμμα των καντηλιών του Νεκροταφείου.
Υπόθεση Νεκροταφείου:
Στο δημοτικό συμβούλιο στις 25 Φεβρουαρίου2009 ερωτώ τον κ. Δήμαρχο να με πληροφορήσει τι συμβαίνει με τα μάρμαρα και το άναμμα των καντηλιών των τάφων. Από τα αντίστοιχα πρακτικά σας αναφέρω συνοπτικά την απάντηση του Δημάρχου. «Επειδή δεν πήγαινε κανένας δημότης να πληρώσει το αντίστοιχο τέλος για να ανάβουν τα καντήλια στους τάφους των συγγενών τους οι εργάτες του Δήμου ,είχε ανακαλύψει ότι υπήρχε ένα σύστημα που λειτουργούσε ως εξής: Ο εργάτης έπιανε τον ενδιαφερόμενο και ζητούσε 30 ευρώ/μήνα για να καθαρίζει και να ανάβει το καντήλι του τάφου. Προσπάθησε να το πολεμήσει κλείνοντας το νεκροταφείο και ασφαλίζοντας το με καινούρια λουκέτα. Έβαζαν σκάλες και πήγαιναν στις 4:00 πμ και άναβαν τα καντήλια. Συνέβαινε υπάλληλοι που εργάζονταν εκεί να έχει ο καθένας από 200-250 καντήλια που σημαίνει 4000-6000 ευρώ το μήνα. » Από τότε μέχρι σήμερα αυτά που έχουν γίνει είναι να εισπράττονται περίπου 10000 ευρώ/ έτος για τις προαναφερθείσες υπηρεσίες και για έναν υπάλληλο να έχει γίνει ΕΔΕ για τα περαιτέρω.
Στο δημοτικό συμβούλιο στις 24 Νοεμβρίου 2014 ζήτησα και πάλι έλεγχο στο νεκροταφείο για διάφορα θέματα που είχαν δημιουργηθεί. Λίγο αργότερα μαθαίνω ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών εμφάνιζε με πλαστά στοιχεία τους ετεροδημότες θανόντες τους οποίους ανελάμβανε να ενταφιάσει, ως κατοίκους Παλαιού Φαλήρου, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται στο Δήμο, ως τέλη ταφής πολύ μικρότερα ποσά, από αυτά που αντιστοιχούσαν στους ετεροδημότες.
Ελπίζω ότι τώρα όλοι καταλαβαίνετε τη θέση μου, για ειδικό διαχειριστικό έλεγχο στο Νεκροταφείο που τόσο καιρό τώρα ζητώ.

Τελειώνοντας, θέλω να σας πω ότι θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ο συνεχής έλεγχος της Δημοτικής αρχής με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους Δημότες μας. Αυτό προσπαθώ να κάνω όσα χρόνια είμαι Δημοτικός Σύμβουλος με ευπρέπεια και καθαρό λόγο προσπαθώντας να σέβομαι τον καθένα από εσάς.»

Παρέμβαση έκανε και ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Παλαιό Φάληρο κ. Σωτήρης Μεταξάς, ο οποίος ζήτησε από τον δήμαρχο στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιεί ο δήμος να δίνεται βήμα στους επικεφαλείς όλων των παρατάξεων. Μ' αυτό τον τρόπο ο κ. Μεταξάς ήθελε να τονίσει ότι δεν είναι φρόνιμο να απευθύνει ομιλία πάντα μόνο ο δήμαρχος αλλά καλό θα ήταν να κάνουν χαιρετισμούς και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι. Δυστυχώς, όμως ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε το αίτημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου