ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ποια είναι τα τρία νέα στελέχη του οικονομικού επιτελείου

Ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης, σπούδασε μαθηματικά και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Essex και του Birmingham και δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Essex, του East Anglia, του Cambridge και της Γλασκώβης. Διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sydney στην Αυστραλία και Fellow Οικονομικής και Κοινωνικής Ηθικής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Louvain στο Βέλγιο. Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2009 είχε έντονη παρουσία με άρθρα και παρεμβάσεις στο Διαδίκτυο και στο διεθνή Τύπο για την ελληνική κρίση. Υποστηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και είναι υπέρμαχος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία. Προεκλογικά είχε δηλώσει ότι υποστηρίζει την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

-Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη είναι οικονομολόγος και συγγραφέας. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (τότε ΑΣΟΕΕ), έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στον ασφαλιστικό κλάδο ενώ διετέλεσε επίσης διευθύντρια οικογενειακού ξενοδοχείου στην Κρήτη. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα, συνελήφθη το Φεβρουάριο 1974 και μετά από πολύμηνη ανάκριση παραπέμφθηκε στο στρατοδικείο κατηγορούμενη κυρίως για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Διεθνούς Αμνηστίας και της IBS (Διεθνούς Ένωσης για τον Μπρεχτ).

Η κυρία Βαλαβάνη έχει δηλώσει ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβει τα 7,5 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης του μνημονίου και έχει υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

-Ο κ. Δημήτρης Μάρδας σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπηρετεί ως καθηγητής, και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris Ι - Sorbonne (1979-1980) και Paris II - Panthéon (1980-1982), από όπου έλαβε και το διδακτορικό του (1990). Εργάστηκε για τρία σχεδόν χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (1992-1994) και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Yυπουργείο Ανάπτυξης, αρχικά ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου (Απρίλιος 2000 - Φεβρουάριος 2002) και ακολούθως ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Οκτώβριος 2002 - Απρίλιος 2004).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου