ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πότε θα τραγουδήσει η χοντρή κυρία;

Αναμφισβήτητα, η παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική. «Δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται τόσα χρόνια σε ύφεση, χρειάζεται και μια στρατηγική ανάπτυξης» τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος ,μάλιστα, σε λίγα 24ωρα θα συναντήσει την Καγκελάριο Μέρκελ στην Ουάσιγκτον. Όπως σημαντική είναι και η πρωτοβουλία μεσολάβησης του Προέδρου Ολάντ ή η στήριξη του Ιταλού Πρωθυπουργού Ρέντσι- μήπως και ταρακουνηθεί ο κ. Σοϊμπλε και αλλάξει την επώδυνη συνταγή του.

Ιδιαίτερα θετική είναι επίσης η στροφή του Αλέξη Τσίπρα και των νέων οικονομικών υπουργών στον ρεαλισμό . Οι μεγαλόστομες προεκλογικές κορώνες περί αθέτησης των συμφωνιών της προηγούμενης κυβέρνησης εγκαταλείφθηκαν: "η πολιτική μας σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ" δήλωσε την Κυριακή ο κ. Τσίπρας στο Bloomberg .

Και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης - γυρίζοντας την πλάτη στην σκληρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την χρησιμοποίηση από την προηγούμενη κυβέρνηση της εταιρείας Lazard για το PSI - έσπευσε να προσλάβει κι αυτός τη μεγάλη διεθνή εταιρείας ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο .Και έκανε σαφές ότι αντί για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που είχε κάνει σημαία προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την επιμήκυνση αποπληρωμής του !

Στο ίδιο πνεύμα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί αντίθετα απ ότι λεγόταν προεκλογικά ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει -με κάποιο τρόπο- παράταση της συμφωνίας με τους δανειστές ως τον Μάιο.

Όμως «αν δεν τραγουδήσει πρώτα η χοντρή κυρία», όπως έλεγε η Κριστίν Λαγκάρντ, δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν πράγματι υπάρχει κάποιο φως στον ορίζοντα. Διότι η γερμανική πλευρά είναι εκείνη που βάζει τα λεφτά και χαράσσει πολιτική κι ακόμη δεν φαίνεται να "ιδρώνει το αυτί της" παρά τις μεσολαβήσεις των ευρωπαίων και τις παραινέσεις του Λευκού Οίκου .

Χτες μάλιστα πηγές της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε απέρριπταν την θέση των κ.κ Τσίπρα,Βαρουφάκη για την απόσυρση της τρόικας από την διαπραγμάτευση ενώ τα ραντεβού της ελληνικής πλευράς με τους γερμανούς παραμένουν στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου