ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ομπάμα στηρίζει Τσίπρα

Η χθεσινή παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας, που πολλούς εξέπληξε,μόνο απρόσμενη δεν είναι. Είχε προηγηθεί το συγχαρητήριο τηλεφώνημά του στον Αλέξη Τσίπρα - πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει - και οι θερμές δηλώσεις υποστήριξης, για την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και βεβαίως θα έχει συνέχεια. Ηδη με παρέμβασή του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού συνδέθηκε με τον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, είχαν τις πρώτες συνομιλίες και κατά μια εκδοχή θα υποστηρίξει την ελληνική υπόθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να διευκολύνει τις συνομιλίες και να μη βάλει περαιτέρω εμπόδια.

Η τόσο θετική παρέμβαση βεβαίως έχει την εξήγησή της, δεν εξελίσσεται εν κενώ, ούτε ξαφνικά ο Μπάρακ Ομπάμα αγάπησε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι παρακολουθούν τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια οι αμερικανοί - πολιτικοί και οικονομολόγοι - παλεύουν να πείσουν τη Γερμανία ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει στην Ευρώπη είναι ανορθολογική,βυθίζει τις οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου στη στασιμότητα, η οποία μόνο την ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν ευνοεί, παρά μόνο τις δυνάμεις που εργάζονται για την υπονόμευσή της αναδεικνύει.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «οι αμερικανοί έχουν απηυδήσει με την Μέρκελ και το επιτελείο της , που δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που πηγάζουν από την εμμονή τους στη λιτότητα».

Ακριβώς λοιπόν επειδή εξαντλήθηκε η υπομονή τους παρεμβαίνουν με τόσο δυναμικό τρόπο και φθάνει ο Μπάρακ Ομπάμα, αναφερόμενος στην Ελλάδα,να δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να ξεζουμίζουμε ένα λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου