ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η Άννα Παναγιωταρέα προβλέπει σταύρωση, ακρωτηριασμό αντιπάλων!

Οταν αύριο το απόγευμα στις προγραμματικές, ακούσουμε την "κωλοτούμπα"- θα είναι προς όφελος της χώρας, ώστε να μη βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης, αλλά , φυσικά, αντίθετη, με τις προεκλογικες υποσχέσεις- εμείς θα χειροκροτήσουμε την απόδειξη ότι η κυβέρνηση ωριμάζει.
Αν διαβάσουμε τους τίτλους έγκυρων διεθνών εντύπων, που ασχολούνται επισταμένως με την ελληνική υπόθεση, θα καταλήξουμε σε τρεις διαπιστώσεις: 
Η πρώτη,ότι βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση στο να αποκρυπτογραφήσουν, ποιά μπορεί να είναι η στάση της νέας κυβέρνησης, έναντι των δανειστών της χώρας.
Η δεύτερη, ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν αν η στάση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπό την επήρεια της Γερμανίας, θα εξακολουθήσει να είναι τόσο σκληρή ή θα δεχθούν να δώσουν κάποια “ανάσα”, τουλάχιστον, χρόνου.
Η τρίτη, αν θα επέλθει σύγκρουση, γιατί η αριστερή κυβέρνηση ίσως θέλει η Ελλάδα να εξελθει της Ευρωζὠνης, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί του αντιθέτου. Ιδού, ένα απάνθισμα:
Financial Times: Πώς η ΕΚΤ μπορεί να πιέσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα.
• Le Soir: Κεραυνός η απόφαση της ΕΚΤ - Τα κράτη της ΕΕ συμπαθούν την Ελλάδα, αλλά δεν της δίνουν οξυγόνο.
• Wall Street Journal: Θέλουν να βάλουν σφιχτό λουρί στον ΣΥΡΙΖΑ.
• Wall Street Journal: Η περιοδεία του κ. Γιάνη Βαρουφάκη τελείωσε με ένα «κρύο ντους»
• Economist: ΕΚΤ, ο εξολοθρευτής -Πώς θα υπαγορεύσει στην Ελλάδα να δεχθεί τους όρους της.
Κατ αρχήν, ας δούμε την καλή πλευρά: Ολα αυτά τα δημοσιεύματα -και πολλά περισσότερα- αποτυπώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, μετά την ανάδειξη της νέας κυβερνησης. Το ότι οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν την “κωλοτούμπα” ,που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, μένει να αποδειχθεί.
Ακόμη, δεν μας αφορά η βεβαιότητα των ολίγων ότι η Ελλαδα σε λίγο θα οδηγηθεί σε Grexit, γιατί αυτό εμείς δεν πρέπει ούτε να το δεχόμαστε, ούτε καν να το συζητάμε ως εκδοχή.
Υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα που θεωρούν ότι στην Ευρωζώνη,θα “μας πατήσουν κάτω”, ώστε αν αναδεχθεί και στην Ισπανία αριστερή κυβέρνηση να μην τολμήσει να ζητήσει αναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, που έχει υπογράψει η χώρα. Μας θεωρουν, επομένως, ως παράδειγμα προς αποφυγήν, για άλλη μια φορά…
Εμείς καλά θα κάνουμε να μένουμε ψύχραιμοι. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να τραβήξει το σκοινί και ν αβγουμε εκτός Ευρωζώνης, τότε κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χὠρας να προετοιμάζονται να μπλοκάρουν τις ανάλογες εξελίξεις. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποτελούν πλειοψηφία. Αν η κυβέρνηση επιτύχει τους στόχους της-πράγμα που δεν φαίνεται- θα πρέπει να βρούμε πού έγιναν τα προηγούμενα λάθη. Αλλα και στις δυο περιπτώσεις είναι δική μας υπόθεση. Οχι των ξένων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου