ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Είναι γεγονός! Η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής στην ιστορία της Ελλάδας είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Με κάλπη έγινε η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την ψήφο να είναι μυστική και να υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επί 298 ψηφισάντων, πήρε:
* 235 υπέρ
* 61 λευκά
* 2 άκυρα

«Θα σας μιλήσω από καρδιάς. Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα αλλά γιατί μας επέλεξαν και μας εξέλεξαν οι πολίτες, ο λαός της πατρίδας μας. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι μόνο ο πρόεδρος, είναι η έμψυχη έκφραση της λαϊκής δημοκρατίας. Δεν είμαστε σε θέση εξουσίας αλλά σε πρώτη γραμμή ευθύνης. Χθες σε μια ιστορική συνεδρίαση της βουλής δόθηκαν για πρώτη φορά πολιτικός και θρησκευτικός όρκος» ήταν τα πρώτα λόγια της νέας προέδρου μόλις κατέλαβε το έδρανο της Προέδρου της Βουλής.

Να σημειώσουμε, πως πρόκειται για τη δεύτερη φορά στα χρονικά της ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας που γυναίκα ψηφίζεται ως πρόεδρος της Βουλής. Η πρώτη γυναίκα που είχε εκλεγεί ήταν η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη το 2004, έχοντας θητεύσει για δυο κοινοβουλευτικές περιόδους συνολικά από το 2004 έως και το 2009. Ωστόσο, η 38χρονη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα έχει το δικό της ρεκόρ, καθώς είναι η νεότερη ηλικιακά πρόεδρος που εκλέγεται ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου