ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τα παραλειπόμενα της σκληρής διαπραγμάτευσης Ελλάδας- δανειστών...

Σήμερα θα σας αποκαλύψω ένα άγνωστο και συνάμα απίστευτο περιστατικό ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη με τον σκληρούς του Δ.Ν.Τ Απ΄αυτό αποδεικνύεται ότι κυβερνητικά στελέχη όχι μόνον δεν έκοψαν τις επαφές μαζί τους , αλλά καμιά φορά βρίσκονται εκτός προγράμματος σε... μπαράκια των Βρυξελλών, συζητώντας χαλαρά (τι άλλο;) για τη συμφωνία.
Οσο πράξενο κι αν φαίνεται ένα μεγάλο μέρος της συμφωνίας, κυρίως αυτό που αφορά τους συντελεστές του ΦΠΑ συζητήθηκε, μεταμεσονυκτίως σε... μπαράκι του ξενοδοχείου των Βρυξελλών, όπου είχαν κατακλύσει εκπρόσωποι των θεσμών, μαζί με τους δικούς μας. Μου λένε, πάντως έτσι γίνεται συνήθως...

Ηταν περασμένα μεσάνυκτα και η αλήθεια ήταν ότι οι σκληροί του ΔΝΤ είχαν σπάσει τα νεύρα των δικών μας με την εμμονή τους για ένα ενιαίο συντελεστή του ΦΠΑ σ΄όλη την Ελλάδα. Κανένα επιχείρημα δεν έδειχνει να τους κατευνάζει, ούτε ακόμα αυτό για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά (λόγω ανταγωνισμού). Εδειχναν αμετάπειστοι στις απόψεις τους, ήθελαν ενιαίο ΦΠΑ, το πολύ με δύο συντελεστές.
 

Η ώρα περνούσε, κόντευε να ξημερώσει, μέσα στο μπαράκι του πολυτελούς ξενοδοχείου είχαν απομείνει μόνον οι... διαπραγματευτές και ο... μπάρμαν που άκουε όλα αυτά τα περί ενιαίου ΦΠΑ κάπως νυσταγμένος και παρακαλούσε να έρθουν σε κάποια συμφωνία ώστε να πάνε όλοι για ύπνο.

Οι δικοί μας σε κάποια στιγμή εξανέστησαν και λένε στους ξένους: «Συμφωνούμε 6,5% και 15% ΦΠΑ, να τελειώνουμε;». Οι σκληροί του ΔΝΤ είπαν: «Ναι, συμφωνούμε». Οπως, έμαθαν όλοι καμάρωναν γιατί επήλθε συμφωνία: «Δώσαμε τα χέρια, κάναμε τσιν- τσιν στα ποτήρια μας, δηλαδή τα τσουγκρίσαμε και συμφωνήσαμε...». Νόμιζαν όμως ότι συμφώνησαν. Πέρασαν μόλις τέσσερις ημέρες και σ΄ένα διάδρομο του χώρου όπου διεξάγεται το Eurogroup συναντούν και πάλι τους σκληρούς δανειστές: «Εντάξει συμφωνήσαμε με τον ΦΠΑ;», ρώτησαν ευθύς αμέσως. Οι ξένοι φαίνονταν κάπως διστακτικοί και είπαν: «Θα συμφωνήσουμε μόνον εάν μας δώσετε και το εργασιακό». Ο δικοί μας, όπως μου το εξιστόρισαν, άρχισαν να τα παίρνουν στο κρανίο: «Μα δεν τσουγκρίσαμε τα ποτήρια, δεν συμφωνήσαμε; Δουλειά έτσι δεν γίνεται», είπαν και απομακρύνθηκαν.



πηγή: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου