ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Όλα τα'χαμε το τοξικό νέφος μας έλειπε! Θα πεθάνουμε σαν τα ποντίκια! Τι κάνει το αρμόδιο υπουργείο;

Τοξικό νέφος έχει καλύψει από χθες τα νότια και δυτικά προάστια της Αττικής και φτάνει μέχρι το κέντρο της πόλης. Η έντονη οσμή καμένου πλαστικού κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο εργοστάσιο ανακύκλωσης χάρτου στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου καθώς η φωτιά που ξεκίνησε το Σάββατο, αν και είναι υπό έλεγχο, συνεχίζει να καίει χαρτί και πλαστικό με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά η ατμόσφαιρα.

Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων (διοξίνες, φουράνιο κ.ά.).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να προχωρήσειη κάλυψη της καιγόμενης επιφάνειας με χώμα, μια και είναι ο μοναδικός τρόπος να σβήσει η φωτιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί χώμα και μηχανήματα γιατί δεν σβήνουν διαφορετικά τέτοιες φωτιές. «Δυστυχώς ο προκάτοχός μου είχε κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό δεν πληρώθηκε ο εργολάβος» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ακόμη ότι οι σταθμοί του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν μπορούν να μετρήσουν το τοξικό νέφος.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Μαυρόπουλος, γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, χρειάζονται 20.000 ευρώ για κάθε 50 φορτηγά χώματος, ενώ για τη συγκεκριμένη φωτιά χρειάζονται περίπου 500 φορτηγά.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε ο κ. Μαυρόπουλος τρεις με τέσσερις ημέρες θα χρειαστούν ακόμη ώστε να σβήσει τελείως η μεγάλη πυρκαγιά.

Η φωτιά έκαψε πλαστικά και ελαστικά ανακυκλώσιμα αντικείμενα, προκαλώντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου