ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το debate των πολιτικών αρχηγών

Πρώτος πολιτικός αρχηγός που προσήλθε στην Αγ. Παρασκευή ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ακολούθησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στη συνέχεια προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Τέταρτος προσήλθε στο Ραδιομέγαρο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και στη συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της προς τον Τύπο, συνάντησε στην είσοδο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.

-Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχαν σύντομο τετ-α-τετ πριν την έναρξη του debate ενόψει της τηλεμαχίας που θα έχουν την προσεχή Δευτέρα στον δεύτερο γύρο του debate

-Όλγα Τρέμη. Είχατε υποσχεθεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη και άλλα. Για να σας ψηφίσουν ξανά;
Τσίπρας: Καταφέραμε να εξοικονομήσουμε 20 εκ ευρώ μειώνοντας τα πλεονάσματα και εξασφαλίσαμε 86 δισ. ευρώ με χαμηλότερο επιτόκιο. Συν το πακέτο Γιούνκερ και 20 δισ. ευρώ για τις τράπεζες. Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται. Υπήρξαν υπερβολές και λάθη (στη διαπραγμάτευση), αλλά την κατάλληλη στιγμή βάλαμε πάνω απ' όλα το εθνικό συμφέρον.


Ο Αντώνης Σρόιτερ υπενθύμισε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη παλαιότερες εξαγγελίες της ΝΔ. "Παραδώσαμε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' όταν την παραλάβαμε το 2012 και θα ολοκληρώναμε τις υποσχέσεις μας αν δεν είχε διακοπεί βιαίως ο κύκλος της κυβέρνησης" απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Ζητάμε τη ψήφο για να ολοκληρώσουμε το έργο μας" προσέθεσε.


"Το μνημόνιο είναι η καταστροφή" επισήμανε στην πρώτη τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και επανέλαβε ότι "δε μπορεί το εθνικό νόμισμα να εμφανίζεται ως μπαμπούλας". "Το εθνικό νόμισμα θα βγει κερδισμένο από τις εκλογές" προέβλεψε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.

Σταύρος Θεοδωράκης:

"Πήραμε την πατριωτική απόφαση να ψηφίσουμε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα για να αποφύγουμε μεγαλύτερη καταστροφή" δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. "Η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις" τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού. Ερωτηθείς για τη φορολογική του πολιτική συνέδεσε το ύψος των φόρων με τον αριθμό του προσωπικού και των προσλήψεων κάθε επιχείρησης.


Για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και αποδέσμευση από το ευρώ μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. "Νέο νόμισμα χωρίς έξοδο από την Ευρώπη οδηγεί σε νέους φόρους" τόνισε, εστιάζοντας την κριτική του στη Λαϊκή Ενότητα.

Πάνος Καμμένος

Η βαριά φορολόγηση δε φέρνει ανάπτυξη, πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία" δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την... Καραϊβική της Ευρώπης στα ελληνικά νησιά. Ως αποτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης αναγνώρισε τον ΕΝΦΙΑ και το ότι δεν πρόλαβε να αποκαταστήσει τις περικοπές των στρατιωτικών.

Φώφη Γεννηματά
"Έχοντας ζήσει ο λαός τους 7 μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μπορεί να συγκρίνει" είπε η Φώφη Γεννηματά και έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα το... χρυσό βατόμουρο, καθώς οδήγησε τη χώρα σε νέο μνημόνιο παρότι την παρέλαβε με πρωτογενή πλεονάσματα. "Μας είπαν προδότες και δοσίλογους, αλλά κανείς δε μπορεί να πει ότι βάλαμε πάνω από το εθνικό συμφέρον το κομματικό" προσέθεσε.

Με την ερώτηση στη Φώφη Γεννηματά ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ερωτήσεων των δημοσιογράφων.

Για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ερώτηση η Φώφη Γεννηματά και απάντησε: Το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια του εισαγγελέα. Μακάρι και τα άλλα κόμματα να έκαναν τους ίδιους ελέγχους στα οικονομικά τους", απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε από τον Αντώνη Σρτόιτερ για το πόρισμα που είχε ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. "Έχουμε νοικοκυρέψει το σπίτι μας, έχουμε το κεφάλι ψηλά" ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της.

Καμμένος

Θα βγαίναμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αυτό επιλέξαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας και όχι τη χώρα" απάντησε στο πλαίσιο ερώτησης του δεύτερου κύκλου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Θεοδωράκης: "Να μειώσουμε το κόστος και τα πρόσωπα στα ρετιρέ της εξουσίας"


"Πρέπει να γίνουν απολύσεις" ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη η Σία Κοσιώνη. "Το δημόσιο έχει 1.214 οργανισμούς, πιστεύω ότι μπορούμε να μειώσουμε το κόστος και τα πρόσωπα στα ρετιρέ της εξουσίας και να ενισχύσουμε το δημόσιο που παράγει" απάντησε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Μεϊμαράκης

"Αν ο ελληνικός λαός μου δώσει την εντολή θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που δε θέλει καν να με δει" τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με αφορμή τη δεύτερη ερώτηση που δέχθηκε. Σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι λύση είναι οι επενδύσεις και η καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

Τσίπρας

"Δεν καταργήσαμε το ΕΚΑΣ" απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και υπενθύμισε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι η ΝΔ ξεκίνησε τις περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου