ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Συμβασιούχοι Π.Φαλήρου: "Θέλουμε να γυρίσουμε στην εργασία μας"- Δ. Χατζηδάκης: "Μιλήστε με τους δικηγόρους σας, δεν μπορώ να κάνω κάτι"


Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 όταν επί τάπητος τέθηκε το θέμα των συμβασιούχων του δήμου που περιμένουν την επαναπρόσληψή τους. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς ήταν παρόντες στη συζήτηση!

Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα το οποίο αφορά δεκάδες εργαζομένους, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν απασχοληθεί στο δήμο Παλαιού Φαλήρου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Και ενώ η αγωνία των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους εντείνεται συνεχώς αφού τα οικονομικά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί λόγω της συνεχιζόμενης ανεργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο δήμος αντί να δώσει ένα τέλος στην περιπέτειά τους έχει «ανοίξει» μαζί τους ένα δικαστικό «μέτωπο» το οποίο οδηγεί σε αβεβαιότητα και καθυστερεί την εξεύρεση λύσης! Τη στιγμή μάλιστα, που άλλοι δήμοι με αντίστοιχες περιπτώσεις εργαζομένων έχουν λύσει το θέμα και έχουν προχωρήσει στην επαναπρόσληψή τους.

«Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες θέσεις. Είναι λοιπόν άδικο να μην τους υποστηρίξουμε. Το οικονομικό θέμα που αντιμετωπίζουν είναι πολύ σημαντικό αφού είναι τόσα χρόνια άνεργοι και έχουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνας Μπουγάς συμμεριζόμενος τη δύσκολη θέση των εργαζομένων.

Ο κ. Μπουγάς απευθυνόμενος στο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη ανέφερε τα εξής: «Είχατε κάνει κ. δήμαρχε μία αγωγή στην εφημερίδα «Ηχώ του Φαλήρου», την οποία κερδίσατε σε 2ο βαθμό και είχατε υποσχεθεί στους εργαζομένους ότι αυτά τα χρήματα θα τους τα δίνατε. Τι θα κάνετε τελικά; Θα τα δώσετε;».

Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι τα χρήματα από την αγωγή στην «Ηχώ του Φαλήρου» είναι 15.500 ευρώ, τα οποία δεν τα έχει λάβει ακόμα και μάλιστα σκέφτεται τρόπους για να τα διεκδικήσει.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνας Μπουγάς είπε ότι έχει πληροφορηθεί από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της «Ηχώς του Φαλήρου» ότι έχει καταθέσει τα οφειλόμενα σε τραπεζικό λογαριασμό, ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να απαντήσει δείχνοντας φανερά ενοχλημένος για τη συγκεκριμένη ερώτηση που του τέθηκε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζηδάκης θέλησε να παράσχει ορισμένες διευκρινίσεις. Στο δικαστικό… «πόλεμο», που έχει ξεκινήσει μεταξύ εργαζομένων και δήμου, ανέφερε ότι «με τη μήνυση που έχω κάνει και με το συγκεκριμένο πολιτειακό παράγοντα που επενέβη συνταγματικά πάνω σε αυτό το θέμα, το πράγμα θα γίνει. Και επιπροσθέτως να ξέρετε αν φτάσουμε στην ημερομηνία τη δικάσιμο και δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτό το πράγμα, με σχετικό μου έγγραφο που θα καταθέσουμε στο Εφετείο, θα ζητήσουμε να δοθεί αναβολή τριών μηνών έως την εκδίκαση της υποθέσεως».

«Είμαστε θετικοί στο να επανέλθουν οι εργαζόμενοι αυτοί στις εργασίες τους» ανέφερε ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Σωτήρης Μεταξάς.

Αμέσως έσπευσε να σχολιάσει ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης ότι ήδη εργάζονται τα συγκεκριμένα άτομα για να λάβει την απάντηση πολλών δημοτικών συμβούλων ότι «δεν εργάζονται». Η διαφωνία αυτή στάθηκε αφορμή για να προκληθεί ένταση στην αίθουσα.

Μάλιστα, παρενέβη μία συμβασιούχος, η οποία επιβεβαίωσε ότι δεν εργάζεται, τονίζοντας ότι «άλλοι δήμοι, έχοντας την ίδια απόφαση, κράτησαν τους εργαζομένους. Δεν είναι αδικία αυτό;» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στο δήμαρχο.

Όταν μάλιστα, η ίδια τόνισε ότι έχει ενημερωθεί από το δικηγόρο της για το τι έπραξαν οι άλλοι δήμοι, οι οποίοι κράτησαν τους εργαζομένους ο κ. Χατζηδάκης απάντησε με ειρωνικό ύφος ότι «οι δικηγόροι μπορούν να λένε ότι θέλουν».

Τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φωστηρόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι σύμφωνα με μία πλήρη καταγραφή που έγινε «πρόκειται για επτά διαφορετικές περιπτώσεις εργαζομένων, ενώ το σύνολο των εργαζομένων ξεπερνά τους 100».

Ο κ. Φωστηρόπουλος ενημέρωσε ότι πρόκειται να γίνει ένα δικαστήριο στις 3 Νοεμβρίου το οποίο αφορά στα προγράμματα stage και οι εν λόγω εργαζόμενοι ήδη εργάζονται στο δήμο Παλαιού Φαλήρου.

«Σε όσα δικαστήρια έχει πάει ο δήμος έχει πάρει θετική θέση κατόπιν εντολής του δημάρχου. Οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι και οι υπηρεσίες στις οποίες απασχολούνται είναι καταλυτικές για τη λειτουργία του δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωστηρόπουλος για να προσθέσει ότι «το σύνολο των υπαλλήλων είναι διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ τους. Το βασικό είναι η απόσυρση των απαιτήσεων γιατί κάθε υπάλληλος έχει απαιτήσεις από το δήμο ύψους 50 έως 60.000 ευρώ τα οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση στις αποφάσεις των δήμων που έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις να αποσυρθούν. Και φυσικά έχουν δεσμευτεί οι υπάλληλοι ότι θα τις αποσύρουν». 


Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου