ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19/10/15


-Εκτός ημερήσιας διάταξης πρώην υπάλληλοι που επί πολλά χρόνια ήταν συμβασιούχοι στο Δήμο μας με το καθεστώς των stage (απόκτηση εργασιακής εμπειρίας), ζήτησαν από το Δήμαρχο να αποσύρει τη προσφυγή που έχει κάνει σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου για να παραμείνουν στην υπηρεσία τους ή για να επιστρέψουν.
Ο Δήμαρχος τους είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί αυτός και το Δημοτικό Συμβούλιο θα διωχθεί ποινικά. Έχει συναντηθεί για το θέμα με τον αρμόδιο Υπουργό, άλλωστε αφορά και άλλους εργαζόμενους πανελλαδικά και του έχει υποσχεθεί ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση.
Πρότεινε να ζητηθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο αναβολή μέχρι της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης.


-Ο επικεφαλής της παράταξης ``Μαζί για το Φάληρο`` Βασιλείου Γιώργος μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Δήμαρχο η εταιρεία των ορκωτών λογιστών κατά τον έλεγχο να μην περιοριστεί μόνο στα του Δήμου, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά να ελέγξει και τα πεπραγμένα των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι μόνο το νεκροταφείο ανήκει οργανικά στο Δήμο και θα γίνει ο τακτικός έλεγχος, ενώ τα Ν.Π. έχουν διοικητική αυτοτέλεια και θα πρέπει να ζητήσουν τα Δ.Σ. τους να γίνει ο έλεγχος.
Ζήτησε επίσης την αύξηση των πιστώσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια επιτροπή παιδείας επειδή αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι τα επείγοντα καλύπτονται και μόλις εισπράξει ο Δήμος όλες τις σχετικές πιστώσεις που οφείλει το κράτος θα αξιολογηθούν οι ανάγκες.


-Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπουγάς Τρύφωνας κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη διαδικασία του προηγούμενου Συμβουλίου στις 30/9/15 για την έγκριση πίστωσης 3.593,11 € για την υλοποίηση της εκδήλωσης ``Ταιριάζουμε στο Φάληρο`` και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο Φωστηρόπουλο Γιάννη γιατί ενώ είχε εκδοθεί η ανακοίνωση της εκδήλωσης με κόστος 1.750 €, διαβεβαίωνε το Συμβούλιο ότι αυτό δεν είναι αληθές, αν και όπως απεδείχθη μετά το πέρας του συμβουλίου πράγματι είχε εκδοθεί 2-3 μέρες πριν και μάλιστα υπήρχαν προσφορές με μικρότερο κόστος που έφτανε μόλις τα 500 και 600 ευρώ.


-Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Δημοτικός σύμβουλος Τριάντος Γιάννης και είπε οτι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε όλα τα οικονομικά θέματα. Μέχρι σήμερα είχε δυσκολία να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία για τέτοιου είδους προμήθειες. Όμως στο μέλλον θάναι προσεχτικός στο να ψηφίσει τέτοιες δαπάνες.
Το πιο σημαντικό δεν είναι εάν πράγματι έγινε μια προμήθεια με μεγάλο κόστος 1.750 €, ενώ θα μπορούσε να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα 500-600 €, αλλά οτι υπήρξε θεσμικό ατόπημα, αφού ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο ψευδώς και περισσότερο το γεγονός ότι παραπλανήθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος, αφού ζήτησε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου από τους Δημοτικούς συμβούλους, εάν γνωρίζουν κάποιο τυπογράφο να φέρουν φτηνότερες προσφορές!
Γεγονός που έγινε άμεσα και έφερε πολύ φτηνή προσφορά η Δημοτική Σύμβουλος Μαυρίδου Νέλλη, αλλά η ανακοίνωση είχε ήδη δοθεί σε άλλο τυπογράφο και είχε εκδοθεί με το ανωτέρω κόστος..
Μάλιστα επεσήμανε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν 3 διαφορετικά θέματα για έγκριση πίστωσης ποσών για εκδηλώσεις και για ένα συγκεκριμένο είδος υπάρχουν 3 διαφορετικές τιμές (12- 8 -7,20 €), τόνισε οτι δεν έχει στοιχεία για σκοπιμότητες, ούτε μπορεί να καταλογίσει ευθύνες, αλλά η επιτροπή προμηθειών και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι πρέπει να έχουν ενιαία τιμολόγηση των προσφορών και να είναι προσεχτικοί γιατί διαχειρίζονται χρήματα των Δημοτών.


-Στη συνέχεια ανέφερε οτι όπως είχε ενημερώσει το Σώμα σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει 2 ανώνυμες επιστολές που ανέφεραν διάφορες καταγγελίες για το Νεκροταφείο. Τότε είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε από το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να γίνει έλεγχος για όσα καταγγέλλονται.
Συνέχισε, ``Πιστεύω ότι είχα υποχρέωση να ενημερώσω θεσμικά το Δ.Σ. το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για να πράξουν τα δέοντα.
Πριν λίγες ημέρες έλαβα άλλη μία ανώνυμη επιστολή που με εγκαλούσαν οτι δεν πήγα ο ίδιος να κάνω έρευνα στο νεκροταφείο και να βρω τους εκεί ``ποντικούς``. Θέλω να δηλώσω στους ανώνυμους κουκουλοφόρους ότι εγώ δεν είμαι ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, τους ευχαριστώ για το γεγονός που αναφέρουν οτι επέλεξαν εμένα γιατί με θεωρούν έντιμο και καθαρό, εγώ θεσμικά έδωσα τις επιστολές στους αρμοδίους του Δήμου για έλεγχο. Αλλά όποιοι και να είναι οι συντάκτες των επιστολών, εργαζόμενοι στο νεκροταφείο, Δημοτικοί υπάλληλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι οτι στοιχεία έχουν να τα στείλουν στον αρμόδιο εισαγγελέα και εάν υπάρχουν οικονομικά εγκλήματα ή παράνομα συμφέροντα στο νεκροταφείο, να είναι σίγουροι ότι θα τα ανακαλύψει.``


-Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου κατήγγειλε ως επικίνδυνη την πρόταση του Δημάρχου για να γίνει αναστολή μέχρι τον Μάιο του `16 της αντικατάστασης του τάπητα του Δημοτικού Σταδίου.
Συγκεκριμένα είπε ``Κύριε Δήμαρχε τα 3 τελευταία χρόνια έχω γίνει κουραστικός να ζητάω σχεδόν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης του τάπητα του γηπέδου. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους βγήκε ανάδοχος και από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει υπογραφεί η σύμβαση εκτέλεσης του έργου. Γνωρίζετε ότι η ΕΠΣΑ έχει κρίνει το γήπεδο ακατάλληλο. Το γεγονός ότι ρίχτηκε κάποια ποσότητα καουτσούκ και καλύφτηκε μια τρύπα στο γήπεδο σε καμιά περίπτωση δεν το κάνει κατάλληλο. Είναι επικίνδυνο για τους αθλητές και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά των τμημάτων υποδομής. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί αθλητών και το γήπεδο μοιάζει με φαλακρό τοπίο.
Κάποιοι Πρόεδροι των Σωματείων σας ζήτησαν να μην αρχίσουν τώρα οι εργασίες, επειδή έχει αρχίσει η αθλητική περίοδος, για να μη χάσουν κάποια μηνιάτικα από τους αθλητές των τμημάτων υποδομής και για να μην πληρώνουν για τη χρήση γηπέδου σε άλλα σωματεία που θα τους εξυπηρετούσαν.
Είναι απαράδεκτο αυτά τα σωματεία να βάζουν ως προτεραιότητα τις οικονομικές τους απολαβές και όχι την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων μιας και το γήπεδο λόγω ακαταλληλότητας είναι επικίνδυνο για χρήση.
Επίσης είναι σημαντικό ότι το μεγαλύτερο αθλητικό Σωματείο του Φαλήρου ``ΠΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ`` δεν κατέθεσε ανάλογο αίτημα αναβολής των εργασιών τοποθέτησης του τάπητα, αλλά σας ζήτησε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Είναι πρόκληση μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή να μεταφέρει τις ευθύνες της για όποιο ατύχημα συμβεί στην ΕΠΣΑ και τα Σωματεία.
Επίσης είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος Φωστηρόπουλος Γιάννης παρότι πριν λίγες ημέρες συμφωνούσε μαζί μου για την ακαταλληλότητα του γηπέδου, να μοιράζει έτοιμο κείμενο στους Προέδρους για να το αντιγράψουν και να σας το στείλουν ως αίτημα.
Γνωρίζω ότι η ΕΠΣΑ παραπληροφορήθηκε και εκβιάστηκε από τα Σωματεία για να μην επιμείνει στην ακαταλληλότητα του γηπέδου, αλλά επειδή υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από άλλες αντίπαλες ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, θα επανέλθει.
Ζητώ να μη δοθεί η μετάθεση του χρόνου παράδοσης του νέου τάπητα του γηπέδου για τον Μάιο, να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αντικατάστασης, γιατί θεωρώ ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο προς άθληση και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι.
Είναι δικαίωμά σας να δώσετε την παράταση, όπως είναι και δικαίωμά μας να υπερασπίζομαστε την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων.
Τα σωματεία το χρονικό διάστημα αυτό μπορούν να εξυπηρετηθούν για τα τμήματα υποδομής από τα γήπεδα των 5χ5 και του ΔΑΚ.
Για το ΔΑΚ θέλω να καταγγείλω ότι είναι σκάνδαλο το γεγονός ότι σε ένα Σωματείο ``ΙΩΝΕΣ`` έχουν παραχωρηθεί περισσότερα εβδομαδιαία ωράρια από ότι έχουν δοθεί μαζί στα 4 άλλα Σωματεία του Φαλήρου (ΠΑΣ Π. Φαλήρου, Δάφνη, Ταταύλα, Κοψαχείλα)``!


Ο Δήμαρχος απάντησε ότι η υπαγόρευση του κειμένου έγινε γιατί οι Πρόεδροι δεν είχαν τη ικανότητα να το συντάξουν..
Θεωρεί το γήπεδο κατάλληλο για αγώνες και εάν η ΕΠΣΑ το κρίνει ακατάλληλο θα το κλείσει.

http://triantosfaliro.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου