ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Συντάξεις πείνας θα φέρει ο Τσίπρας! Έρχονται μαύρες μέρες...

Νέα μείωση των συντάξεων σχεδιάζει να φέρει μέσα στο 2016 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό όσους τον ψήφισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο πιστεύοντας ότι επιλέγοντας αριστερά θα διέσωζαν ό,τι έχει απομείνει από αυτές.Χθες ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς συναίνεση για να περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα, την οποία όμως δεν του έδωσαν (ιδίως η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη) με το επιχείρημα ότι "δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα", από τη στιγμή που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγορεί εκείνους για πολιτικά εγκλήματα που διέπραξαν τα προηγούμενα χρόνια κόβοντας μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περικοπές στις συντάξεις του 2016 θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να εξοικονομήσει η κυβέρνηση 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί μέτρα ύψους 1,4 δισ. ευρώ από το ασφαλιστικό, εκ των οποίων τα 538,5 εκατομμύρια αφορούν μείωση συνταξιοδοτικής δαπάνης από τα ταμεία του ιδιωτικού τομέα και 187,7 εκατομμύρια ευρώ από τις συντάξεις του Δημοσίου. Τα άλλα 688 εκατομμύρια ευρώ που απομένουν, κανείς δε γνωρίζει ακόμη πως θα καλυφθούν.

Αν δεν περάσει η κυβερνητική πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τότε η μείωση των δαπανών θα καλυφθεί από την περικοπή των κύριων συντάξεων κλιμακωτά 3% - 20% μέσω του επανυπολογισμού τους, ενώ βέβαιη θεωρείται και η συρρίκνωση των επικουρικών συντάξεων άνω των 200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου