ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Με συναίνεση Χατζηδάκη επιστρέφουν δριμύτεροι στο Ταε Κβον Ντο Π.Φαλήρου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες!

Δριμύτεροι επιστρέφουν στο Ταε Κβον Ντο Παλαιού Φαλήρου πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο Παλαί Γαλατσίου.
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης από την στιγμή που ανέλαβε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ τον περασμένο Σεπτέμβριο άνοιξε ένα μείζονος σημασίας θέμα για το δήμο μας, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει τι εξέλιξη θα έχει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το Παλαί του Γαλατσίου παύει να χρησιμοποιείται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Είναι η δεύτερη φορά που το γήπεδο Τάε Κβον Ντο ανοίγει τις πόρτες του για μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί ξανά για τον ίδιο σκοπό για μία εβδομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τον ενημέρωσε ότι το γήπεδο θα αξιοποιηθεί ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας για 7-10 ημέρες, με σκοπό να στεγάσει περίπου 300 άτομα, και τον διαβεβαίωσε ότι όλα τα έξοδα καθαριότητας και τροφοδοσίας θα τα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο.

Όπως εξήγησε, ο κ. Χατζηδάκης το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες μέχρι τις επόμενες αθλητικές δραστηριότητες, που είναι τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σήμερα οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Παλαί του Γαλατσίου υπολογίζονται σε 210 άτομα, ενώ όσοι δεν επιλέξουν να φύγουν για τα σύνορα, θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αν αυξηθούν οι ροές και προκύψουν νέες ανάγκες, τότε θα αναζητηθούν και άλλοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Χατζηδάκης δεν φέρεται να έφερε καμία αντίδραση στη φιλοξενία των προσφύγων. Ωστόσο, ούτε καν σκέφτηκε αν ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται ζέστη, χοντρά ρούχα, φαγητό, φάρμακα, είδη υγιεινής! Έχει φροντίσει ο κ. Χατζηδάκης να προετοιμαστεί ο χώρος κατάλληλα για να τους υποδεχτεί; Δεν θα έπρεπε να ενημερώσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ή ακόμα και να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο; Όταν πρόκειται για άλλα θέματα γιατί συγκαλεί άρον άρον δημοτικά συμβούλια και περνάει θέματα ως έκτακτα και τώρα όχι;
 

Είναι γεγονός ότι μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έχει ανοίξει ένα πολύ μεγάλο θέμα που αφορά στην ασφάλεια στη χώρα μας και στην Ευρώπη γενικότερα! Άλλωστε, σε πρόσφατο βίντεο τζιχαντιστών αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα είναι μέσα στους στόχους τους. Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση να παίρνονται βιαστικά τέτοιες αποφάσεις.
 

Εκτός των παραπάνω, μιλάμε για την φιλοξενία ανθρώπων, που έχουν ανάγκες και αν θέλουμε να είμαστε σωστοί απέναντί τους θα πρέπει πρωτίστως να έχουμε πρόγραμμα και οργάνωση!

Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην περίπτωση του δήμου Παλαιού Φαλήρου! Ο κ. Χατζηδάκης με ιδιαίτερη ευκολία επειχειρεί να βάλει σε μπελάδες τους δημότες αφού είναι βέβαιο ότι από την επ' αόριστον παραμονή αυτών των ανθρώπων στα όρια του δήμου θα προκύψουν προβλήματα, τα οποία αν δεν μπορέσει να τα λύσει ο ίδιος θα υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες για όλους μας.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος από την αντιπολίτευση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου