ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Σοφάδες πέφτουν στα κεφάλια μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία του Π.Φαλήρου



 
"Να ξεκινήσετε σε όλα τα σχολεία ενδελεχή έλεγχο από το πιο μικρό κομμάτι μέχρι τα πιο μεγάλα σημαντικά θέματα" ανέφερε εκπρόσωπος της Ενώσεως Γονέων και Κηδεμόνων Παλαιού Φαλήρου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι "δεν μπορούμε να παίζουμε με τη ζωή των παιδιών". Ο ίδιος επισήμανε ότι θα πρέπει να διατεθεί μεγαλύτερο κονδύλι για τα σχολεία προκειμένου να υπάρξει σωστή μέριμνα και επισκευή των βλαβών και κακοτεχνιών, ενώ δεν δίστασε να τονίσει ότι όσοι υπάλληλοι του δήμου δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους όταν παίρνουν εντολές από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους όσον αφορά στα θέματα των σχολικών κτιρίων να απολυθούν! Στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε σχετική ανακοίνωση της Ενώσεως Γονέων και Κηδεμόνων Παλαιού Φαλήρου με αφορμή ένα περιστατικό που είχε συμβεί πρόσφατα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Επιτέλους πότε θα αφυπνιστούν οι αρμόδιοι του Δήμου; Πότε θα ασχοληθούν και λίγο σοβαρά; Μήπως έχουν ξεχάσει ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη σωστή συντήρηση των σχολικών κτηρίων; Ποια δικαιολογία θα ακούσουμε πάλι; Μήπως ότι το κτήριο είναι πολύ παλιό; Ένας λόγος παραπάνω ώστε να είναι πιο υπεύθυνοι, πιο προσεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί και να φροντίζουν να προλαμβάνουν τέτοιες καταστάσεις. Όχι να τρέχουν πάντα πίσω από τα γεγονότα.

Η ΄Ενωση Γονέων χρόνια τώρα φωνάζει και διεκδικεί μεταξύ άλλων επαρκή χρηματοδότηση προς τα σχολεία και να υπάρξουν επιτέλους σύγχρονα και ασφαλή κτήρια. Διεκδικούμε αύξηση των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων, έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό των εργασιών. Να γίνει επιτέλους ο τεχνικός και αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία, όπως έχει γίνει σε τόσους άλλους Δήμους.

Θέτουμε τους υπευθύνους του Δήμου προ των ευθυνών τους: με την ασφάλεια – για να μην πούμε με τη ζωή – των παιδιών δεν παίζουμε. Κι αν έως τώρα δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό ή κάτι χειρότερο, δεν είμαστε καθόλου μα καθόλου σίγουροι για το αύριο. Αν νομίζουν οι υπεύθυνοι ότι η ασφάλεια των παιδιών μας έχει μεγάλο κόστος, ας αναλογιστούν το κόστος ενός ατυχήματος".

Live 2)Α.ΚΟΡΟΜΗΛΟΣ:Προ ημερήσιας συνεδρίαση του Δ. Σ. Παλαιού Φαλήρου ΘΕΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 12/2015https://www.youtube.com/watch?v=4gKkWIaJhWM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου