ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η ηθική κατάπτωση στην ελληνική κοινωνία

 Είναι κοινώς παραδεκτό από τους περισσότερους Έλληνες το γεγονός ότι η σύγχρονη λάθος νοοτροπία του νεοέλληνα είναι ένα από τα αίτια όχι μόνο της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς αλλά και της γενικότερης σήψης της κοινωνίας, της κατάπτωσης των Αξιών και των Ηθών και της επικράτησης της υστεροβουλίας και ιδιοτέλειας στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό το οποίο αποφεύγουν να αναφέρουν οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, είτε λόγω απουσίας ωριμότητας στη σκέψη τους είτε λόγω σκοπιμότητας, είναι το γεγονός ότι η τεράστια αποσύνθεση που έχει επέλθει στη νοοτροπία του Έλληνα στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης δεν συνέβη ούτε στα 400 χρόνια σκλαβιάς μας από τους Τούρκους. Ένα άλλο παράδοξο είναι επίσης ότι αν και οι περισσότεροι παραδέχονται (στις συζητήσεις στους στις καφετέριες) το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στη νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα, δε γίνεται κάποιο βήμα για την επίλυσή του. Αντιθέτως φορέας αλλαγής αυτής της νοοτροπίας είναι το κίνημα των Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, μιας και αποτελούμε τη νέα υγιή Ελλάδα που έρχεται να σβήσει τη παλαιά και φθαρμένη.

Ο σύγχρονος νεοέλληνας ραγιάς, πλήρως εναρμονισμένους με τους ρυθμούς μιας μικροαστικής κοινωνίας, επικαλείται υποκριτικά τη Τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια του για να δικαιολογήσει την πλήρη απουσία αλληλεγγύης, ομαδικότητας, συντροφικότητας και ενσυναίσθησης προς το διπλανό συν Έλληνα του. Συνεπώς λοιπόν όταν εκλείπουν όλα αυτά από μια κοινωνία θριαμβεύει ο ατομισμός και ο υστερόβουλος εγωισμός. Η ιδιοτέλεια κυριαρχεί σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, τα μέλη της κοινωνίας γίνονται καχύποπτα μεταξύ τους και δυστυχισμένα, κλείνονται στον εαυτό τους, πάσχουν από αλεξιθυμία και εν τέλει δρουν μόνο για το μικρό ατομικό τους συμφέρον, αδιαφορώντας μάλιστα αν κάνουν και κακό στο διπλανό τους ή στη κοινωνία γενικότερα. Απόρροια όλων αυτών είναι η κοινωνία να αδυνατεί να προοδεύσει και να δράσει υπέρ των συμφερόντων της σαν ομάδα, να γίνεται ανίκανη να χτίσει και να δημιουργήσει, να μη μπορεί να συντονιστεί και να λειτουργήσει σαν ενιαίο σώμα και να γίνεται όλο πιο ευάλωτη σε εξωτερικές απειλές και κινδύνους.

Δημιουργείται οπότε το πρόσφορο και γόνιμο έδαφος στη παγκοσμιοποίηση και στις παγκόσμιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις να προσβάλλουν και να διαλύσουν την Εθνική κοινωνία των Ελλήνων μέσω της οικονομικής κρίσης, της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, των ανίκανων και προδοτών πολιτικών και της ανθελληνικής διοίκησης του κράτους, μέσω δηλαδή όλων αυτών που βιώνουμε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μια κοινωνία που εσωτερικά καταρρέει και σαπίζει πέφτει πολύ πιο εύκολα σαν ώριμος καρπός στους παγκόσμιους δυτικούς κυβερνώντες οι οποίοι την χειραγωγούν χωρίς δυσκολία σαν μαριονέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου