ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έβαλαν φωτιά σε δύο στρατόπεδα στα Γιαννιτσά που θα στεγάσουν πρόσφυγες!



Δύο πυρκαγιές, μέσα σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν στα δύο στρατόπεδα στα Γιαννιτσά, που βάσει σχεδιασμού θα στεγάσουν πρόσφυγες. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πόλη ενάντια στα κέντρα μετεγκατάστασης.
Η πρώτη πυρκαγιά σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο στρατόπεδο Φιλιππάκου, και η δεύτερη την Κυριακή το πρωί στο στρατόπεδο Καψάλη, το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και κάηκε ολοσχερώς. Σε ό,τι αφορά τα αίτια των συμβάντων, η αστυνομία αναφέρει πως αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως «δεν θέλουμε ακρότητες». «Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις», είπε και σημείωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει την απόφαση να μεταβεί στη Αθήνα για επαφές με τους αρμόδιους, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους βουλευτές της περιοχής και εκπροσώπους της Περιφέρειας.

«Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα δεχόμασταν να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων αρκεί να έμπαιναν όσοι έχουν την ευθύνη των χειρισμών στο προσφυγικό σε μια διαδικασία συζήτησης μαζί μας», είπε.

«Το στρατόπεδο Φιλιππάκου -για το οποίο σχεδιάζεται η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων- βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών, ένας δρόμος χωρίζει την περίμετρό του από 7 σχολεία, ενώ εντός του χώρου του στρατοπέδου βρίσκονται το δημοτικό ωδείο και η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου