ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η 15χρονη αυτόχειρας, το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα και τα αναπάντητα γιατί!


Μία ασύλληπτη τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο, σε πολυκατοικία επί της οδού Ερμού 8. Μία 15χρονη μαθήτρια, άγνωστο για ποιους λόγους, αυτοκτόνησε, πέφτοντας στο κενό από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας της.

Στη γειτονιά επικράτησε πανικός… Το ασθενοφόρο που κλήθηκε και έφτασε στο σημείο, μετέφερε το άτυχο κορίτσι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου όμως απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η 15χρονη φέρεται να είχε στείλει μήνυμα σε φίλες της, όπου της ενημέρωνε για την απονενοημένη πράξη στην οποία θα προχωρούσε και εκείνες ειδοποίησαν έντρομες την μητέρα της, η οποία δυστυχώς δεν την πρόλαβε…

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί για να πάρουν καταθέσεις από το περιβάλλον της άτυχης κοπέλας που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και να διαπιστώσουν τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν την νεαρή σε αυτή την πράξη.

Το Faliro Press News πρώτο δημοσίευσε τη θλιβερή αυτή είδηση, που βύθισε στο πένθος το Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία νέου ανθρώπου στο δήμο μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, έδωσε τέλος στη ζωή του ο γιός του πρώην Νομάρχη και δημοτικού συμβούλου Παλαιού Φαλήρου κ. Θεόδωρου Κανέλλου. Το Faliro Press News έλαβε ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα από μία φίλη της 15χρονης, το οποίο ραγίζει καρδιές! Σας το παραθέτουμε:


"Την ήξερα την κοπέλα από 6 χρονών. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που κανένας δεν κατάλαβε πως έφυγε. Έξω από το σπίτι της πάνω από 40 άτομα εκ των οποίων και εγώ θρηνούσαμε πάνω από το σημείο που άφησε την τελευταία της πνοή η φίλη μας.
 

Ήταν μια κοπέλα πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και πάντα μας έλεγε να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων όμως αποδείχθηκε ότι δεν μιλούσε για τα προβλήματά της και έκανε την τελευταία πτώση που της κόστισε την ίδια της ζωή.
 

Η φίλη μας λοιπόν, υποταγμένη από τους νόμους του αδυνάτου μαζί με την πτώση της πήρε μαζί και τους δαίμονές της που την οδήγησαν στο να φύγει τόσο νέα.
Ότι και να πω είναι λίγο.
 

Όταν ήμουν πάνω από την ανθοδέσμη με τα λουλούδια που σου πήραμε και κάναμε ενός λεπτού σιγή για σένα σκέφτηκα ότι τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.
 

Ένα άλυτο μυστήριο παραμένει η αυτοκτονία σου και οι παράγοντες που σε οδήγησαν στο να χαθείς στην άβυσσο τόσο νέα.Υποσχόμαστε όμως, υποσχόμαστε ότι δεν θα σε ξεχάσουμε.
 

Μέχρι να λύσουμε το άλυτο μυστήριο της αυτοχειρίας σου δεν θα κοιμόμαστε τα βράδια.Μόνο θα προσευχόμαστε, θα προσευχόμαστε να έχεις ένα καλό ταξίδι προς τον παράδεισο γιατί σίγουρα χρειάζονται έναν άγγελο εκεί πάνω.Το μόνο που θέλω να πω πριν σιωπήσω για πάντα είναι αυτό:
 

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.
Θα σε θυμάμαι πάντα
Ειρήνη"


Τα λόγια περιττεύουν! Οι λέξεις είναι φτωχές μπροστά σε τόσο πόνο. Τον πόνο που προκάλεσε η 15χρονη στην κοινωνία, στην οικογένεια και στους φίλους της. Ίσως όμως ο πόνος που προκάλεσαν κάποιοι άλλοι στην ψυχούλα της να ήταν πολύ μεγαλύτερος και γι αυτό δεν άντεξε και πήρε την απόφαση να "φύγει". Ότι και να γράψουμε, όποια πληροφορία και να σας μεταφέρουμε δεν αλλάζει την τραγωδία, δεν απαλύνει τον πόνο, δεν προσφέρει τίποτα! Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά αυτοκτονιών στην κοινωνία μας, ας σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, ας τους δώσουμε το χέρι μας, ας τους πούμε μια γλυκιά κουβέντα για να πάρουν κουράγιο και να συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα! Οι ζωές μας έχουν αλλάξει, έχουν δυσκολέψει... οι καιροί έχουν "αγριέψει" αλλά ας μην χάσουμε την ανθρωπιά μας, τη διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο, το κίνητρο για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια! Ο δρόμος μπορεί να ΄ναι μακρύς αλλά είναι καλύτερα όταν τον βαδίζουμε με παρέα και όχι μόνοι! 

5 σχόλια:

  1. Ποναμε για τη μικρούλα κι ας μην την ξέρουμε . Ας ελπίζουμε ότι θα ευτυχίσει σε ένα κόσμο γεμάτο φως και χαρά. Ίσως αν ... Βαλτε ψυχολόγους στα σχολεία μας . Οι καιροί είναι άγριοι . Βαλτε ψυχολόγους στα σχολεία . Έλα Δήμαρχε , ίσως το κοριτσάκι είχε σωθεί . Καλή δύναμη στη μάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά παιδιά λόγω των δύσκολων συνθηκών που ζούμε φροντίζουν τον εαυτό τους μόνα τους μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς στο σπιτι. Κέντρα μελέτης. Και ψυχολόγοι στα σχολεία ίσως βοηθούσαν τα παιδιά να βρίσκονται με συνομηλίκους τους να επικοινωνούν και όχι μόνα τους στο σπιτι αγκαλιά με υπολογιστές και κινητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λίπη μας για τον άδικο χαμό της και πολυ κουράγιο για την οικογένεια της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρέπει και ο δάσκαλος-καθηγητής να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ με τα παδιά του. Πρέπει να σκεφτεί οτι ισως τις πιο πολλες φορές βλέπει αυτές τις ψυχές περισσότερες ώρες και απο τους γονείς του. Ας προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε πιο κοντά τώρα που εχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο και πιο πολύ τα παιδιά. Όλοιχρειάζονται μια καλημέρα,ενα "τι κάνεις", ενα "σ'αγαπώ"....ενα χαμόγελο. Σκορπίστε τα απλόχερα, μονο καλό θα κάνουμε....καλή συνέχεια.....κουράγιο ΜΑΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΟΥΝ
    ΜΕΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ
    ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ,
    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ & ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ
    ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ
    ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ & ΜΟΝΟΛΟΓΩ¨ΤΙ ΚΡΙΜΑ!
    ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΤΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή