ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ξάνθη: Παρασκεύασαν καριόκα-γίγας 200 κιλών για το Guinness!

Ζαχαροπλάστες στην Ξάνθη παρασκεύασαν την Τετάρτη το μεσημέρι μια καριόκα που ζυγίζει πάνω από 200 κιλά , διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Η καριόκα, όπως είναι γνωστό, αποτελεί το γλυκό σήμα κατατεθέν της πόλης ενώ φέτος αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» να παρασκευαστεί μια καριόκα γίγας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το xanthinea.gr, πρόκειται για ένα γλύκισμα 220 κιλών, το οποίο θα διανεμηθεί σε κομμάτια την Κυριακή ενώ κατά την διάρκεια της παρασκευής του αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης για να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδικασία.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2016, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου