ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

8ο Συνέδριο Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή": Θέλουμε την πατρίδα μας πίσω!-Αναλυτικό ρεπορτάζ


 

"Θέλουμε την πατρίδα μας πίσω!" ήταν το κεντρικό σύνθημα του 8ου συνεδρίου της Χρυσής Αυγής, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων Εθνικιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο συνέδριο έγινε η ψηφοφορία για την σύσταση της νέας Κεντρικής Επιτροπής και ανακοινώθηκε ένα καινοτόμο γνωμοδοτικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν δεκάδες εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λαϊκού Συνδέσμου (βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι κτλ) μαζί με άλλες προσωπικότητες. Το «Εθνικό Συμβούλιο» θα συνεδριάζει έως και τέσσερις φορές τον χρόνο και θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς την Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής. Απώτερος στόχος είναι η Χρυσή Αυγή να κάνει "άνοιγμα" στην κοινωνία και να αφουγκράζεται καλύτερα τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών.
Στο Εθνικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν παμψηφεί οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Ελληνικής Αυγής Παλαιού Φαλήρου κ.κ. Σωτήρης Μεταξάς και Τρύφων Μπουγάς!
 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, έγινε ανάγνωση των προτάσεων των τοπικών οργανώσεων επί πολιτικών και ιδεολογικών ζητημάτων και αξίζει να σημειώσουμε ότι κατατέθησαν πάρα πολλές, κάτι που δείχνει ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός με συλλογικά όργανα που λειτουργούν άψογα.

Ανάμεσα σε αυτές που ενέκρινε το σώμα των Συνέδρων ήταν η εντατική παρουσία μας δίπλα στους Έλληνες Πομάκους της Θράκης (ώστε να περιορίσουμε την τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή), η απόφαση της περαιτέρω παρουσίας μας στα εργατικά σωματεία, η ενοποίηση των Εθνικιστικών αγροτικών φορέων με ένα πανελλήνιο συνέδριο που θα διεξαχθεί εντός του έτους και να αντιμετωπιστεί η αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας από τους διεθνιστές με την καθιέρωση Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας σε κάθε πόλη. Επίσης, ανακοινώθηκε η επανέναρξη των «Εορτών Νεολαίας» και μια σειρά ακόμα προτάσεων που βάζουν τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα του Εθνικιστικού Κινήματος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου προβλήθηκε χαιρετισμός του ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου της Λέγκας του Βορρά, Λορέντζο Φοντάνα, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γερμανός ευρωβουλευτής Udo Voigt, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρώμης, Simone Di Stefano, ο Daniel Carlsen από το Εθνικιστικό Κόμμα της Δανίας και ο Αλεξάντερ Μπόλε από το Βελγικό "Nation".

Μια ιδιαίτερη στιγμή του συνεδρίου ήταν ο χαιρετισμός του Ρώσου εθνικιστή διδάκτορα του Διεθνούς Δικαίου, και συνηγόρου του Μιλόσεβιτς, Μιχαήλ Κουζνέτσοφ, ο οποίος υπό τα συνθήματα "Ελλάς - Ρωσία - Συμμαχία" εξέφρασε την στήριξή του στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής.


Ο Συναγωνιστής Γιάννης Λαγός ανέλυσε τις ιδεολογικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος ο οποίος σκιαγράφησε περιληπτικά τις πολικές θέσεις του κόμματος.

ελευταίος στο βήμα ανέβηκε καταχειροκροτούμενος ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος αφού σημείωσε ότι οι πολιτικές διώξεις, οι σφαίρες και οι φυλακές δεν λύγισαν τους Έλληνες Εθνικιστές, βράβευσε τον Αλέξανδρο Γέροντα, τον ηρωικό Συναγωνιστή που δέχθηκε τις σφαίρες των παρακρατικών τρομοκρατών που δολοφόνησαν τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη, αλλά παρέμεινε όρθιος.
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής επισήμανε ότι για την Πατρίδα μας θα γράψουμε Θερμοπύλες, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν ξέρω αν θα νικήσουμε, ξέρω ότι θα πολεμήσουμε με Τιμή μέχρι το τέλος".

Τόνισε πως το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ξεριζώνει τον παλαιοκομματισμό και εισάγει το όργανο του "Εθνικού Συμβουλίου", το οποίο θα είναι κατ΄ ουσίαν το κοινοβούλιο της Ελεύθερης Ελλάδας. Από το βήμα του 8ου συνεδρίου προειδοποίησε πως όταν η Χρυσή Αυγή γίνει δυνατή, θα ξεβολέψει τους βολεμένους, επισημαίνοντας ότι το Κίνημα δεν άλλαξε στάση και θέση απέναντι στα εθνοκτόνα Μνημόνια, παραμένοντας πιστό στην γραμμή: Όχι στα Μνημόνια, Όχι στην υποταγή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου