ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Πάνω από 9000 πρόσφυγες στην Ειδομένη – Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Άρχισε να Τρέμει … – Φοβάται Ακόμα και Πόλεμο στα Βαλκάνια – Η Ελλάδα Χρειάζεται Μερικούς Αποφασισμένους


Με τα σημερινά δεδομένα ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη έχει φτάσει τους 9000 και...
Με τα σημερινά δεδομένα ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη έχει φτάσει τους 9000 και θα αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Αυτό φαίνεται να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στα Σκόπια που έχουν κλείσει τα σύνορα τους με εντολή της Αυστρίας και πλέον δέχονται τεράστια πίεση από όλο αυτό τον αριθμό που δείχνει μη διαχειρίσιμος. Σε λίγο το νούμερο θα είναι τόσο μεγάλο που όχι μόνο φράχτες αλλά ούτε άρματα δεν θα μπορούν να τους σταματήσουν. Γιαυτό μπροστά στην αδυναμία του ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, αλλά και στην δυσκολότερη κατάσταση που θα έχει μπροστά του και φοβερά ανήσυχος μιλάει μέχρι και για αντιπαράθεση μεταξύ γειτονικών κρατών για το θέμα, με το ενδεχόμενο ακόμα και σύρραξης μεταξύ τους. Όμως τα Σκόπια δεν έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα μπορούν να το αμβλύνουν μόνο σε συνεργασία με την Ελλάδα και εκτόνωσης της κατάστασης, διότι τώρα δέχονται πίεση τόσο από νότο όσο και από βορρά με τις επιστροφές από Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και Σερβία.

Έτσι ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι, «Φοβάμαι συγκρούσεις μεταξύ γειτόνων στην περίπτωση που ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι», ενώ θεώρησε πολύ σωστή την ρίψη δακρυγόνων εναντίον αμάχων το πρωί της Δευτέρας στην Ειδομένη!!!! Εν τω μεταξύ κουνάει και το δάχτυλο στην Ελλάδα λέγοντας: Καθένας ανάμεσα μας θα πρέπει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης για την επικράτεια του, λες και ο ίδιος έχει αναλάβει κάποιο μερίδιο … εκτός και αν εννοεί μερίδιο τους 700 επιπλέον αστυνομικούς και στρατιώτες στα σύνορα με την Ελλάδα.
Χρήστος Βαλκάνιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου