ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σύλλογος Δασκάλων Π.Φαλήρου: «Ο δήμος χρειάζεται νηπιαγωγεία-Τι θα γίνει;»

Ο Σύλλογος Δασκάλων Παλαιού Φαλήρου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 29ης Φεβρουαρίου 2016 έθιξε το θέμα της έλλειψης νηπιαγωγείων στο δήμο ζητώντας λύση από το δήμαρχο κ. Διονύση Χατζηδάκη!

«Δεν είναι δυνατόν να ιδρύονται νηπιαγωγεία μέσα σε χώρους δημοτικών σχολείων! Δεν είναι δυνατόν να συνλειτουργήσουν, είναι άλλες οι ανάγκες των νηπίων και άλλες οι ανάγκες των δημοτικών. Είναι αδύνατη, ανέφικτη, η λειτουργία των σχολείων αυτών. Ο προαύλιος χώρος δεν επαρκεί και τίθεται θέμα ασφάλειας των νηπίων» ανέφερε εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων Παλαιού Φαλήρου, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες για τα προνήπια είναι μεγάλες. Έχουν δίκιο οι γονείς, πρέπει να γίνει κάτι. Όπως γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δεσμευμένα από το δήμο οικόπεδα, τα οποία προορίζονται για την ανέγερση νηπιαγωγείων. Σε τι φάση όμως βρίσκεται η ανέγερση νηπιαγωγείων στα οικόπεδα αυτά; Υπάρχει κάποιος έλεγχος, κάποια ενημέρωση για την πορεία των εργασιών; Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως κάποια ενημέρωση αλλά έως τώρα δεν έχουμε κάποια απάντηση. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποιο οικόπεδο για την ανέγερση νηπιαγωγείου έτσι ώστε να μην αναγκαζόμαστε να στοιβάζουμε νήπια μέσα σε δημοτικά. Εμάς αυτή είναι η πάγια θέση μας και ζητάμε να μας πληροφορήσετε σε τι φάση βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανέγερση νηπιαγωγείων». Το λόγο έλαβε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κορόμηλος, ο οποίος τόνισε ότι «η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έλαβε ομόφωνη απόφαση να γίνουν δύο ολοήμερα νηπιαγωγεία. Γιατί πρόθεση της κυβέρνησης αλλά και ανάγκη της κοινωνίας είναι να στηριχτούν τα ολοήμερα σχολεία, τα ολοήμερα νηπιαγωγεία».

Ο κ. Κορόμηλος συνέχισε λέγοντας ότι «η πρόταση συγχώνευσης για το 1ο νηπιαγωγείο δεν έγινε δεκτή, ενώ η πρόταση να δημιουργηθεί το 13ο Διθέσιο Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό στην Αχιλλέως 34, δηλαδή μέσα στο 2ο Δημοτικό επίσης απορρίφθηκε γιατί τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει. Πριν από τρία χρόνια το 2ο Δημοτικό είχε μία φθίνουσα πορεία και είχε φύγει και το κυλικείο γιατί δεν συνέφερε την κυρία που το είχε, είχε αδειάσει κάποιος χώρος πίσω στην αυλή, υπήρχε και μία αίθουσα η οποία τώρα έγινε αίθουσα του συλλόγου διδασκόντων και τότε είχαμε συζητήσει μία πρόταση ότι εφόσον το σχολείο κινδυνεύει να αφανιστεί να το ενισχύσουμε ιδρύοντας ένα νηπιαγωγείο μέσα με το αιτιολογικό ότι αυτά τα παιδιά θα γραφτούν στην πρώτη τάξη. Σε όλη την περιοχή της Παναγίτσας, η οποία είναι τεράστια περιοχή δεν υπήρχε ολοήμερο νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστιο πρόβλημα από τους γονείς, οι οποίοι ζητούσαν εναγωνίως τα παιδιά τους να πάνε κάπου τριγύρω και δεν έβρισκαν θέση. Όμως τελικά αυτή την πρόταση δεν την υιοθετήσαμε γιατί στο 2ο δημοτικό δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Το 2ο δημοτικό έχει βρει το δρόμο του, πηγαίνει πολύ καλά, είναι εξαθέσιο, όλες οι τάξεις είναι γεμάτες και δεν υπάρχει λόγος να παρέμβουμε και να δημιουργήσουμε πρόβλημα».

Επίσης, ο κ. Κορόμηλος αναφέρθηκε στο 2ο και 7ο Νηπιαγωγείο, το οποίο όπως είπε στεγάζεται στη Θησέως και είναι ένα κτίριο, το οποίο υπάρχει περισσότερα από 20 χρόνια αλλά λειτουργεί ως κλασικό νηπιαγωγείο και όχι ως ολοήμερο. «Οι ανάγκες είναι τεράστιες γιατί οι γονείς δουλεύουν έως αργά και πρέπει με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσουν στέγη στα παιδιά τους. Προτείνω το 2ο και 7ο να γίνει ολοήμερο, έχει και μία κουζίνα, να προσθέσουμε και κάποιες συσκευές (εμείς ως δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μόνοι μας, χρειαζόμαστε άδεια από το υπουργείο Παιδείας και τις Κτιριακές Υποδομές). Αυτές οι ενέργειες είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου Παιδείας.

Πρότασή μας είναι να λειτουργήσει από τη νέα χρονιά το 2ο και το 7ο ως ολοήμερο με κάποιες μικροπροσθήκες γιατί μέσα υπάρχουν κάποιοι χώροι, τους οποίους είδαμε και συμφωνήσαμε να προχωρήσει το σχέδιό μας.

Επίσης, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή της Κοψαχείλας γιατί υπάρχει μόνο ένα νηπιαγωγείο» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου