ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Διευκρινίσεις για το 8ο και 13ο δημοτικό σχολείο Π.Φαλήρου από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Α.Κορόμηλο

"Με σύνεση, διάλογο, και υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν" ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Αρωγής και Αθλητισμού Παλαιού Φαλήρου κ. Αλέξανδρος Κορόμηλος! Την ίδια στιγμή, επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις για το 8ο και 13ο δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου σε μία προσπάθεια να ενημερώσει τους γονείς των παιδιών ώστε να μην δημιουργούνται εντάσεις και προβλήματα χωρίς λόγο.

"Το 8ο σχολείο υπέβαλλε αίτημα να κάνει ανταλλαγή κτιρίων με το 13ο. Όμως, αυτό νομικά και πρακτικά δεν μπορεί να σταθεί" τόνισε ο κ. Κορόμηλος συμπληρώνοντας ότι "από το 2011 υποβαθμίστηκε το 13ο δημοτικό σχολείο από 12θέσιο σε 8θέσιο, ενώ παράλληλα αναβαθμίστηκε το 8ο δημοτικό από 6θέσιο σε 12θέσιο".

Ο κ. Κορόμηλος διευκρίνισε ότι "το 13ο είχε τα περισσότερα παιδιά, είναι και το κτίριο μεγαλύτερο. Στην πορεία αυτό ανατράπηκε αφού γράφτηκαν περισσότερες τάξεις στο 8ο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί αίτημα από το τελευταίο για ανταλλαγή κτιρίων με το 13ο".
Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιδήμαρχος Παιδείας επισήμανε ότι "για να αποκατασταθεί η αδικία θα πρέπει να έχουμε δύο ισότιμα σχολεία με πληθυσμό παιδιών ανάλογα με τη χωρητικότητά και τη λειτουργικότητά του καθενός", ενώ δεν έκρυψε το γεγονός ότι υπήρξε η σκέψη τα δύο σχολεία να γίνουν ένα.
Τη δεδομένη στιγμή η πρόταση για δύο ισότιμα σχολεία αναμένεται να συζητηθεί και να γνωμοδοτήσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου ώστε στη συνέχεια να επιληφθεί του θέματος το υπουργείο Παιδείας.

5 σχόλια: