ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Παλαιό Φάληρο: Ο εργολάβος, η υπεργολαβία και η … μάσα καλά κρατεί!


Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου ήταν η «έγκριση υπεργολαβικής σύμβασης του έργου ανάπλασης 22 στρεμμάτων στον Ολυμπιακό Πόλο όμορο του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου και των ανοιχτών γηπέδων του περιβάλλοντος χώρου». Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης «το έργο αυτό, το έχει αναλάβει ένας συγκεκριμένος εργολάβος. Έχει όμως και ορισμένα δομικά πράγματα το έργο. Ο εργολάβος που το έχει πάρει είναι αυτός που κάνει τα πράσινα, διαμορφώσεις κ.τ.λ. Επειδή έχει και δομικά, δηλαδή στήριξη δεξαμενών, άνοιγμα δρόμων κ.τ.λ., δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, έκανε σύμβαση με μία εταιρία, η οποία θα πάρει το 30% του έργου».

Τότε παρενέβη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς για το Φάληρο» κ. Δημήτρης Πιτούλης σημειώνοντας τα εξής: «Οριζόταν όμως στο διαγωνισμό αυτό; Μήπως υπάρξει πρόβλημα με το διαγωνισμό; Ο εργολάβος, όταν πήρε το διαγωνισμό κατέθεσε μία προσφορά, δεν είχε μέσα και αυτά τα έξοδα, δεν τα υπολόγιζε; Γιατί εκ των υστέρων ζητάει την υπεργολαβία;».

Τι απάντησε ο κ. Χατζηδάκης: «Όταν είναι σε ποσοστό μικρότερο του 30% τα δομικά έργα κ.τ.λ. είναι στην κατηγορία της προμήθειας. Από εκεί ξεκινάει. Το παίρνει το έργο. Όταν ένας εργολάβος σύμφωνα με το νόμο, που έχει πάρει το έργο χρειάζεται να βάλει έναν υπεργολάβο μέσα, κάνει αίτηση για να του την εγκρίνουνε και να πάρει και τα λεφτά που πρόκειται να ξοδέψει».

Τότε στην αίθουσα ακούστηκε προς αποκατάσταση πιθανόν παρερμηνεύσεων ότι «ο εργολάβος εισπράττει τα επιπλέον χρήματα για την υπεργολαβία».

Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνετε επ’ αυτού Φαληριώτες; Γιατί εμείς καταλαβαίνουμε πολλά! Σε ποιανού χέρια θα περάσουν πάλι τα εκατομμύρια ευρώ; Και στην τελική οι δημότες τι έργο θα δούνε; Ολοκληρωμένο; Ή ημιτελές και με κακοτεχνίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου