ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Παλαιό Φάληρο: Με παράσταση "Καραγκιόζη" ολοκληρώνεται ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου!

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου! Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διηγήσεις κλασσικών παραμυθιών, διαδραστικά παιχνίδια και θεατρικές παραστάσεις σε μία άρτια διοργάνωση με τη "σφραγίδα" της δημοτικής συμβούλου, υπεύθυνης Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π.Φαλήρου και πρώην Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών κας Βίκυς Ανδρικοπούλου!
Πιο συγκεκριμένα, με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φιλαναγνωσίας, διαδραστικών παιχνιδιών και θεατρικών παραστάσεων από επώνυμους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στη παιδική δημοτική βιβλιοθήκη με τάξεις από τα δημοτικά σχολεία του δήμου Π. Φαλήρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου.

Παρ΄ όλο που η Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Π. Φαλήρου απαριθμεί 3.500 μέλη, από την ίδρυση της το 2012 (δωρεά του αείμνηστου ιστορικού τέχνης Σίμου-Πετρή), κάθε καινούρια διοργάνωση εκδηλώσεων προσθέτει όλο και περισσότερους μικρούς αναγνώστες! 



Το υπέροχο περιβάλλον στο οποίο στεγάζεται, μια μονοκατοικία της οδού Αίαντος 28 και Σπάρτης, προσφέρεται ως ιδανικός χώρος ανάγνωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας των παιδιών, από 2 έως και 18 ετών, με πλούσιες συλλογές μυθιστορημάτων, παραμυθιών, βιβλίων δημιουργικής απασχόλησης, αθλητισμού, σχολικών βοηθημάτων αλλά και πρόσβασης στο διαδίκτυο (σε ενημερωτικά-εγκυκλοπαιδικά sites).

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που έλαβε χώρα και διεξήχθη από Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 έως την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, είναι το ακόλουθο:

§ Την Δευτέρα 28 Μαρτίου ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ (ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης) αφηγήθηκε στα παιδιά της Ε’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Π. Φαλήρου τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους «Μικρό Πρίγκιπα» του Antoine de Saint-Exupery. 




§ Την Τρίτη 29 Μαρτίου η βραβευμένη συγγραφέας ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ (που στην πορεία της έχει εκδώσει βιβλία για παιδιά, ενήλικες, ποιήματα και θεατρικά που έχουν μεταφραστεί και ταξιδέψει και στο εξωτερικό) διάβασε και συζήτησε με τα παιδιά των Ε’ & Στ΄ τάξεων του 11ου δημοτικού Π.Φαλήρου για τη «Φιλία & Διαφορετικότητα: Κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλον, όμως όλοι μαζί μπορούν να συνυπάρξουν».

§ Την Πέμπτη 31 Μαρτίου η ομάδα «Χείλια, λένε… παραμύθια» παρουσίασε το πρόγραμμα «Πετά, πετά η μέλισσα» για τα μυστικά της ζωής της μέλισσας και τη δημιουργία του μελιού στα παιδιά των Δ’, Ε’ & Στ’ τάξεων του 2ου δημοτικού σχολείου Π. Φαλήρου.

§ Την Παρασκευή 1 Απριλίου ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΣ παρουσίασε θέατρο σκιών με τη παράσταση «Ο Καραγκιόζης και ο Μέγας Αλέξανδρος» για τα παιδιά των Γ’ & Δ’ τάξεων του 3ου δημοτικού σχολείου Π. Φαλήρου.

§ Τη Δευτέρα 4 Απριλίου η συγγραφέας ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥΝΤΑΚΗ διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της «Το κορίτσι του Πέτρου» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στα παιδιά των Ε’ & Στ’ τάξεων του 10ου δημοτικού σχολείου Π. Φαλήρου, που αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις και προκαταλήψεις μεταξύ των ανθρώπων αλλά και για τον εκφοβισμό (bulling) τόσο στην τάξη όσο και μέσα στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

§ Την Τρίτη 5 Απριλίου η συγγραφέας ΑΝΝΑ ΝΑΤΑΡ διάβασε το βιβλίο της «Ο εφτάχρονος ιππότης» από τον δεύτερο τόμο «Τα παραμύθια του Οσελότου» (εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ) με τα παιδιά των Α’, Β’ & Γ’ τάξεων του 2ου δημοτικού σχολείου Π.Φαλήρου.

Την υποδοχή των μικρών μαθητών, τη χωροθέτησή τους και την ενημέρωση για τον δανεισμό των βιβλίων αλλά και την απόκτηση κάρτα μέλους έκανε το στέλεχος των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π.Φαλήρου κα Καράλη Θεοδώρα.

Ολοκληρώνοντας τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με την Δημοτική Σύμβουλο και Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου, διοργανώνουν την παιδική παράσταση-θέατρο σκιών «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Πολυχώρο του Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 και ώρα 12:00. Καραγκιοζοπαίχτης ο Αλέξανδρος Μελισσηνός που επάξια συνεχίζει το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο του πατέρα του Ιάσονα Μελισσηνού, στη λαϊκή παράδοση του Καραγκιόζη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου