ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

WSJ: Έλληνες κατέγραψαν τη συνομιλία Τόμσεν & Βελκουλέσκου; – Wikileaks: Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά…

 
Πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η αποκάλυψη από το Wikileaks του διαλόγου του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου καθώς έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα με ανοιχτά ακόμα τα ζητήματα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και των «κόκκινων» δανείων.

Το πιο βασικό ερώτημα που γεννάται και δεν έχει ακόμα απαντηθεί με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν είναι το ποιος, πώς και πότε κατέγραψε μια συνομιλία δύο εκ των κορυφαίων στελεχών του ΔΝΤ και εκ των βασικών πρωταγωνιστών του ελληνικού προγράμματος.

Στη συνομιλία τα δύο κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ συζητούν για το ελληνικό πρόγραμμα με τον Πολ Τόμσεν να τονίζει πως «δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται» αποκαλύπτοντας παράλληλα το σχέδιο τους για να «λυγίσουν» Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, ημέρα δηλαδή που έγινε η διαρροή, ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου προκειμένου τη Δευτέρα να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με στόχο να υπάρξει κλείσιμο της αξιολόγησης το αργότερο έως το τέλος Απριλίου με την Κομισιόν και την Ελληνική πλευρά να ελπίζουν ότι αυτό θα συμβεί έως τις 22 Απριλίου.

Μια πρώτη απάντηση στο «καυτό» ερώτημα επιχείρησε να δώσει δημοσιογράφος της Wall Journal βασίζοντας τη συλλογιστική του σε ένα ορθογραφικό λάθος. Σύμφωνα με τον Marcus Walker το γεγονός ότι το όνομα της Ντέλια Βελκουλέσκου είναι γραμμένο “Velkouleskou”, ενώ κανονικά γράφεται “Velculescu”, σημαίνει πως το εν λόγω έγγραφο γράφτηκε από Έλληνες.

Tους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου ωστόσο κατέρριψε η ιστοσελίδα Wikileaks, υποστηρίζοντας με σχετικό tweet ότι το κείμενο που δημοσίευσαν δεν προέρχεται από ελληνική υπηρεσία όπως εκείνος υποστηρίζει αλλά αντίθετα η απομαγνητοφώνηση έγινε από τους ίδιους.

«Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά η απομαγνητοφώνηση και η ορθογραφία (που προέρχεται από τον ελληνικό τύπο) είναι δική μας», αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet της ιστοσελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου