ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Σήμερα Κυριακή βγαίνουν τα μαχαίρια για το Ασφαλιστικό !

 
Σε απεργιακό πυρετό βρίσκεται ολόκληρη χώρα λόγω της συνέχισης της γενικής απεργίας.
Χειρόφρενο στα ΜΜΜ

Δεύτερη συνεχόμενη μέρα χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ για την Αθήνα, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι συνδικαλιστικοί φορείς, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.Τρένα και προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα έως και την Κυριακή, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συμμετέχει στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.
Κλειστά την Κυριακή τα βενζινάδικα

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κατεβάζοντας τα ρολά στα βενζινάδικα την Κυριακή.
Λουκέτο στους δήμους

Στην απεργία συμμετέχουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ. Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι "η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα 9 Μαΐου".

Παναγροτικό συλλαλητήριο

Με γενικό προσκλητήριο η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 του Μάη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια.

"Δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσουν", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της και καταγγέλλει την κυβέρνηση "που σαν τον εγκληματία, προσπαθεί να τελειώσει στα γρήγορα τη 'βρωμοδουλειά' και αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο".

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα παραμένουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στα λιμάνια της χώρας από την Παρασκευή στις 6.00 το πρωί έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου λόγω απεργίας που αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και ενώ είναι σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία σημειώνει ότι "κατά την συνεδρίασή της αποφάσισε και απαντά στην κατάθεση του εργατοκτόνου και κοινωνιοκτόνου περιβόητου νομοσχεδίου "Κατρούγκαλου" με τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 06.00 και λήξη την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 06.00, με ενσωμάτωση της προκυρηχθείσας ήδη 24ωρης συμμετοχής μας στην απεργία της ΓΣΕΕ της 8/5/2016, με προοπτική κλιμάκωσης, και καλεί τους ναυτεργάτες μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν την θέληση τους και να υψώσουν το ανάστημά του ενάντια στο πιο πάνω νομοσχέδιο".

"Μαύρο" στην ενημέρωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ (κήρυξε 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016) απεργούν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου σε αντίδραση στον ασφαλιστικό νόμο που συζητείται το Σάββατο στη Βουλή.

Ακυρώσεις θεατρικών παραστάσεων

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται οι παραστάσεις του και το Σάββατο 7 Μαΐου, λόγω της 48ης απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται:

"Ο θάνατος του εμποράκου" του Άρθουρ Μίλλερ στη Κεντρική Σκηνή

"Το πανηγύρι" του Δημήτρη Κεχαϊδη στη Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος"

"Ξένοι" του Σέρτζι Μπελμπέλ στο Νέο Rex

"Αννα Καρένινα" του Λεβ Τολστόι στο θέατρο Rex – Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη"

"Το ρολόι" στο Σχολείον της Αθήνας

Το Θέατρο ζητά από τους θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαήμερου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους, ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210 7234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.
Συγκεντρώσεις

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση το Σάββατο στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10:30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ΑΔΕΔΥ έχει επίσης προαναγγείλει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 18:00, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου