ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Στα 8 δισ. ευρώ η συνολική επένδυση στο Ελληνικό αφού έπεσαν οι υπογραφές

Στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το συνολικό ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, καθώς ο επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος σημαντικού αριθμού έργων, πέραν αυτών που προέβλεπε η αρχική σύμβαση.Εκτός από την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου – το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη – και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, η ανάδοχος Lamda Development θα χρηματοδοτήσει σε ποσοστό 50% τη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής και μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τους όμορους Δήμους.

Το 80% των επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 12 ετών, έναντι 15 που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση.

Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ τίμημα, ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ, ο επενδύτης θα καταβάλει άμεσα 300 εκατομμύρια ευρώ, κι ακόμα 160 εκατομμύρια εντός δύο ετών.

«Η επένδυση θα σφραγίσει τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, επισημαίνοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα υλοποιείται στην Αττική το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης.

Προσέθεσε ότι η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας, που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μέγα ζητούμενο για τον ελληνικό λαό.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό ήταν μία από τις «ουρές» των προαπαιτούμενων για να κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου