ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση βιβλίου: "Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης" της Εύας Πετροπούλου-Λιανού

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι θα λάβει χώρα στο βιβλιοπωλείο Booktalks (Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου) στο Παλαιό Φάληρο μιά ... μαγική παρουσίαση! Αν θέλετε να κάνετε μία "βουτιά" στο μαγικό κόσμο του βιβλίου δεν πρέπει να λείψετε από την παρουσίαση της "Ζεραλντίν και του ξωτικού της λίμνης". Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Πετροπούλου-Λιανού με τίτλο "Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης" θα πραγματοποιηθεί μία μικρή παράσταση. Αφήγηση: Εύα Πετροπούλου-Λιανού. Παίζουν: Κατερίνα Γεωργούση, Θωμάς Χαβιανίδης. Να μην λείψει κανείς!
Λίγα λόγια για την Εύα Πετροπούλου-Λιανού:

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή, οπότε αποφάσισε να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. 

Τελειώνοντας τις σπουδές της, έκανε την πρακτική της ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 έφυγε για τη Γαλλία όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL». Η αγάπη της για την Ελλάδα όμως την κέρδισε. Επέστρεψε στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τον Μάϊο του 2011 εκδόθηκε το τρίτο βιβλίο της, «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης», από τις εκδόσεις Έναστρον. Μάλιστα, το έργο αυτό ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην παιδική σκηνή «Ηλιότεχνο» (Ιανουάριος 2012), σε σκηνοθεσία του Θ. Βουρνά. 
Ακολούθησαν κι άλλες παραστάσεις σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους. Στη συνέχεια, προχώρησε στην έκδοση των ebooks «Εγώ κι ο άλλος μου εαυτός, η Σκιά μου» εκδόσεις Σαιτα «H Zεραλντίν και ο ξωτικό της λιμνης» στα Ιταλικά καθώς και «Η κόρη της Σελήνης» (εκδόσεις Αναζητήσεις), σε δύο γλώσσες αγγλικά και ελληνικά στην αμαζον κομ κι άλλα πολλά. Η Κόρη της Σεληνης, έχει ήδη κυκλοφορήσει απο τις εκδόσεις Οσελότος 2009 και 2010 και πήρε τις καλύτερες κριτικές για την εικονογράφηση και το στυλ γραφής της συγγραφέως. Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα. Συνεντεύξεις και παραμύθια της φιλοξενούνται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση της αφιέρωσε ενα δισελίδο, για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία.τόμος 27 σελ 300.

Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου.

Ιστολόγιο: http://evalianou.blogspot.gr

E-mail: evvieparra@hotmail.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου