ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση και στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ



Την αναμενομένη διάσπαση και στο συνδικαλιστικό κίνημα στους ΟΤΑ επιβεβαιώνει σημερινή ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) που είχε ενταχθεί στην παράταξη ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (αρχικά παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα της ΛΑΕ). Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει «η προσωρινή γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ», κατηγορείται η ηγεσία του ΜΕΤΑ «μετέτρεψε το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μια γραφειοκρατική, αρχηγικού και συγκεντρωτικού χαρακτήρα παράταξη» και τονίζουν ότι θα κατέβουν αυτόνομοι στα υπηρεσιακά συμβούλια: «Αυτοί που μετέτρεψαν το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μια γραφειοκρατική, αρχηγικού και συγκεντρωτικού χαρακτήρα παράταξη, τώρα ζητούν και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Η επίσημη δικαιολογία βέβαια τότε ήταν «για να απαλλαγεί η παράταξη από τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ». Τώρα στην επιστολή τους στα μέλη της παράταξης ξέχασαν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , ξέχασαν και τα βαρίδια των κυβερνητικών συνδικαλιστών.Τώρα μιλάνε για «ψηφοδέλτια με αντιμνημονιακό, ριζοσπαστικό και ταξικό προσανατολισμό που θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι των Δημοτικών Αρχών, της κυβέρνησης και των δανειστών». Ξαφνικά (και προς το παρών) ξεχνούν να αναφέρουν ακόμα και την λέξη ΣΥΡΙΖΑ. Το βρίσιμο θα αρχίσει ξανά μετά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων..
Τώρα αυτό πού μετράει είναι να μπει κόσμος στα ψηφοδέλτια του «ανασυγκροτημένου ΜΕΤΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και ξεκαθαρίζουν ότι «δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τότε που μας θεωρούσαν βαρίδια και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που κάναμε ρουσφέτια για να διασπάσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα. Στηρίζουμε ενωτικά- μαχητικά ψηφοδέλτια έξω από τις λογικές του κομματικού , του εργοδοτικού και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δεν συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Η προσωρινή γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ συγκροτήθηκε μετά τα τελευταία απαράδεκτα γεγονότα στο ΜΕΤΑ και στο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ που η ηγετική ομάδα με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο θυσίασε την ενότητα της παράταξης βάζοντάς την παράταξη κάτω την ομπρέλα της αυτοαποκαλούμενης «πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ».

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για πρωτοβουλία του επικεφαλής του ΜΕΤΑ, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της παράταξης, εντός 48ωρών, να δηλώσουν αν συμφωνούν με τις απόψεις της ομάδας του ειδάλλως να «θέσουν εαυτούς εκτός παράταξης».

Τώρα η ηγετική ομάδα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ με επιστολή της προς τα μέλη της παράταξης για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων καλεί τους συναδέλφους να δουλέψουν «συλλογικά, ενωτικά και δυναμικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της παράταξης ».

Η ηγετική ομάδα στην επιστολή της λέει πως με «επικαιροποιημένες πρόσφατα τις αρχές, αξίες και τις θέσεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, μέσα από την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ, συγκροτούμε ψηφοδέλτια με αντιμνημονιακό, ριζοσπαστικό και ταξικό προσανατολισμό».

Τώρα κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα και μας καλούν να μπούμε στα ψηφοδέλτια του ανασυγκροτημένου ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

Ξεχνούν οι συνάδελφοι πως όταν αποφάσισαν να στηρίξει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ την προσωπική πρωτοβουλία του γραμματέα του ΜΕΤΑ για την διάσπαση της παράταξης δεν ρώτησαν κανένα;

Ξεχνούν πως με το έτσι θέλω έκαναν διαγραφές στελεχών από τις λίστες επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης της παράταξης και χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα;

Αυτοί που μετέτρεψαν το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μια γραφειοκρατική, αρχηγικού και συγκεντρωτικού χαρακτήρα παράταξη, τώρα ζητούν και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.

Η επίσημη δικαιολογία βέβαια τότε ήταν «για να απαλλαγεί η παράταξη από τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ» .

Τώρα στην επιστολή τους στα μέλη της παράταξης ξέχασαν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , ξέχασαν και τα βαρίδια των κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Τώρα μιλάνε για «ψηφοδέλτια με αντιμνημονιακό, ριζοσπαστικό και ταξικό προσανατολισμό που θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι των Δημοτικών Αρχών, της κυβέρνησης και των δανειστών».

Ξαφνικά (και προς το παρών) ξεχνούν να αναφέρουν ακόμα και την λέξη ΣΥΡΙΖΑ. Το βρίσιμο θα αρχίσει ξανά μετά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων..

Τώρα αυτό πού μετράει είναι να μπει κόσμος στα ψηφοδέλτια του «ανασυγκροτημένου ΜΕΤΑ».

Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τότε που μας θεωρούσαν βαρίδια και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που κάναμε ρουσφέτια για να διασπάσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα.

Για εμάς η ιστορία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.

Την ευθύνη για την οργανωτική παράλυση της παράταξης , την ιδεολογική της μετάλλαξη σε ένα κακής ποιότητας αντίγραφο του ΠΑΜΕ και τελικά της διάσπασης της , την έχει αποκλειστικά η ηγετική ομάδα της παράταξης.

Σε ότι μας αφορά δεν θα έχουμε καμιά συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Οι δυνάμεις της ΑΣΚ-ΟΤΑ έχουν ως προτεραιότητα την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στους ΟΤΑ και είναι σε έναν ανειρήνευτο πόλεμο με τις πελατειακές πρακτικές, τον κυβερνητικό και τον κομματικό συνδικαλισμό και τα φαινόμενα ηθικής απαξίωσης.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους χωρίς να εξετάζουμε το κομματικό παρελθόν τους, παρά μόνο τη διάθεση τους να συνεισφέρουν με ανιδιοτέλεια στην κοινή προσπάθεια για την υπεράσπιση της μισθωτής εργασίας και στον αγώνα να μπει τέλος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.

Οι δυνάμεις της ΑΣΚ-ΟΤΑ και στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων θα στηρίξουν ενωτικά- μαχητικά ψηφοδέλτια που είναι έξω από τις λογικές του κομματικού , του εργοδοτικού και του κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως αταλάντευτα κάναμε από την ίδρυση της παράταξης.

Αθήνα 1/7/2016

η προσωρινή γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου