ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ιούλιος Καίσαρ Χατζηδάκης

"Αν πρέπει να παραβιάσεις το νόμο, καν’ το για να αρπάξεις την εξουσία. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, να τον τηρείς". Τάδε έφη Ιούλιος Καίσαρ και τηρεί κατά γράμμα ο Ιούλιος Καίσαρ Χατζηδάκης όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου Παλαιού Φαλήρου!
 Ο κ. Χατζηδάκης άρπαξε την εξουσία, θεωρεί τον εαυτό του πρωτοποριακό δήμαρχο και απολαμβάνει την ευρεία αποδοχή των δημοτών του για τα έργα (;) που έχει κάνει.
 

Όμως αγάπησε τόσο πολύ την εξουσία που συνεχίζει να καταπατά το νόμο ασύστολα και να μην υπολογίζει τίποτα και κανέναν.

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας πρωταγωνίστησε στον μετασχηματισμό του Ρωμαϊκού κράτους από Δημοκρατία σε Αυτοκρατορία.
Το 59 π.Χ. ο εκλέχτηκε ύπατος και κατορθώνει να υποτάξει την πέρα από τις Άλπεις Γαλατία (που περιελάμβανε και μεγάλο μέρος της Ελβετίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας). Μετά το θάνατο του Κράσου, ο Πομπήιος, ανακαλεί τον Καίσαρα με σκοπό να τον εξουδετερώσει. Ο Καίσαρας οργανώνει το στρατό του στο Ρουβίκωνα ποταμό και τελικά αποφασίζει να τον διασχίσει και να βαδίσει εναντίον της Ρώμης (εξ ού και η φράση "διέβη τον Ρουβίκωνα"). Τελικά η σύγκρουση έγινε στα Φάρσαλα, το 48 π.Χ., με νίκη του Καίσαρα. Γυρίζοντας στη Ρώμη ανακηρύσσεται ισόβιος δικτάτορας και συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Η διακυβέρνηση της χώρας κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας του ήταν εξαίρετη.
Συνέγραψε μεταξύ άλλων και το κλασικό "Απομνημονεύματα περί γαλατικού και περί εμφυλίου πολέμου". Δολοφονήθηκε το 44 π.Χ., ενώ βρισκόταν στη σύγκλητο, από τον Κάσσιο και -τον φίλο του - Βρούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου