ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου: Αλλαγή της σύμβασης υπέρ των συμφερόντων του εργολάβου

Μετά το αδιέξοδο που προέκυψε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του εργολάβου για την υλοποίηση της σύμβασης που έχει υπογραφεί από 8/9/15 και δεν έχει υλοποιηθεί όσον αφορά στην προμήθεια τάπητα για το γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την τροποποίηση των όρων της Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου, επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Τριάντος.Όπως έγραψε ο κ. Τριάντος στο προσωπικό του blog, "συγκεκριμένα να καταβληθεί άμεσα στον εργολάβο το 50% του συνολικού κόστους του έργου, 90.885,00€, το υπόλοιπο 40% με τη παράδοση του έργου και η εξόφληση του υπόλοιπου 10% με την πιστοποίηση του γηπέδου από τη FIFA. Επίσης την αλλαγή των κατηγοριών πιστοποίησης από FIFA One Star είτε FIFA TwoStars σε FIFA Quality είτε FIFA Quality Pro.


Φυσικά για μια ακόμα φορά και ειναι άξιον αναφοράς, όπως συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια κανείς άλλος Δημοτικός Σύμβουλος δεν πήρε θέση για το υπάρχον πρόβλημα.
Προσπάθησα να αναδείξω τις υπηρεσιακές στρεβλώσεις που οδήγησαν σε αδιέξοδο και δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη ο τάπητας.

Ξεκαθάρισα στο Δήμαρχο ότι παρότι διαφωνώ σε πάρα πολλά ως προς τη διαδικασία, το περιεχόμενο της σύμβασης και τη πολύχρονη καθυστέρηση, θα ψηφίσω την τροποποίηση για να τελειώσει επιτέλους μετά από τρία χρόνια το έργο και έκανα κάποιες παρατηρήσεις για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και του εργολάβου.


Επεσήμανα στο Δήμαρχο το γεγονός ότι εάν όπως επέμενα τότε και η σύμβαση προέβλεπε, είχε αρχίσει το έργο τον Σεπτέμβρη και δεν είχε ενδώσει στις τυχοδιωκτικές συμπεριφορές κάποιων Προέδρων σωματείων που προκειμένου να μη χάσουν κάποια έσοδα από τις ακαδημίες, αδιαφορώντας για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα των παιδιών που έπαιζαν σε ακατάλληλο και επικίνδυνο τάπητα, σήμερα θα είχε ήδη τοποθετηθεί και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.


Επεσήμανα γι` αυτό τις ευθύνες του αρμόδιου Αντιδημάρχου που μοίρασε τοτε έτοιμο κείμενο στους Προέδρους, γιατί προφανώς αμφισβητεί την ικανότητά τους να το κάνουν μόνοι, όπου τους καθοδηγούσε να ζητήσουν την αναβολή υλοποίησης του έργου για τον Μάιο.
Θύμισα στον Δήμαρχο ότι σε Συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Μάρτη είχα ζητήσει να ενημερώσει τον εργολάβο να έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (παραγγελία τάπητα, υλικών), για να μπει την επόμενη της λήξης του πρωταθλήματος να τοποθετήσει τον τάπητα και μου είχε απαντήσει να μη ανησυχώ, γιατί είναι ήδη ενήμερος.
Αύριο έχουμε Ιούλιο και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.
Ερώτησα γιατί η Αρμόδια Υπηρεσία έστειλε καθυστερημένα στις 24/5/16 επιστολή στον εργολάβο για να τον ενημερώσει σχετικά με την υλοποίηση της σύμβασης.
Απάντηση δεν πήρα.


Ερώτησα εάν η χαρισματική τροποποίηση της σύμβασης προς τον εργολάβο θα μπορούσε να μας δημιουργήσει πρόβλημα από τους άλλους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό, αφού αλλάζουν σημαντικοί όροι της σύμβασης.
Εάν έχει ρωτήσει τη Νομική Υπηρεσία και μου απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Επεσήμανα την ανυπαρξία προετοιμασίας από πλευράς εργολάβου και χαρακτήρισα ατυχή την αναφορά του ότι ο δικηγόρος του, έδωσε μάχη στο εξωτερικό με τους προμηθευτές του τάπητα για να συμφωνήσουν να τον παραδώσουν, παρότι είναι καλοκαίρι.. παρότι παίρνει άδειες το προσωπικό, παρότι η εταιρία είχε πολλές παραγγελίες και ΚΑΤΑΦΕΡΕ με αγώνα, ιδρώτα και κόπο να εξυπηρετηθούμε κατ` εξαίρεση για να καταλήξει φυσικά στο ζητούμενο, αλλάξτε τη σύμβαση, δώστε μου τις προκαταβολές να πληρώσω γιατί προφανώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα!!
Το ερώτημα είναι γιατί έγιναν τελευταία στιγμή όλα αυτά, γιατί δεν ζητήθηκαν έγκαιρα;


Ερώτησα γιατί δεν ορίζεται ο συγκεκριμένος τύπος του τάπητα, αλλά αναφέρονται στη τροποποίηση της σύμβασης 2 τύποι, FIFA Quality ή FIFA Quality Pro.
Δεν υπάρχει διαφορά ως προς ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές;
Το κόστος δεν είναι διαφορετικό;
Θα μπει ο FIFA Quality ή ο FIFA Quality Pro;
Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται η χρονική διάρκεια της εγγύησης.
Φυσικά απάντηση δεν πήρα γιατί προφανώς η Δημοτική Αρχή δεν είχε ενημερωθεί σχετικά.


Τελειώνοντας ζήτησα από τον Δήμαρχο, αφού ικανοποιήσαμε όλα τα αιτήματα του εργολάβου να τον πιέσει, ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο στις 10 Αυγούστου, που θα αρχίσουν τη προετοιμασία τους οι ομάδες.
Τελικά λήφθηκε απόφαση ΟΜΟΦΩΝΑ για τη τροποποίηση των όρων της σύμβασης".

Σωστή η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Τριάντου! Αν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έπρατταν αντιστοίχως σε θέματα που ταλαιπωρούν το Παλαιό Φάληρο, ο δήμος θα ήταν ακόμα πιο άρτια οργανωμένος και αποτελεσματικός. Και φυσικά, ο κ. Χατζηδάκης θα είχε να αντιμετωπίσει μία πιεστική και διεκδικητική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα τον περιορισμό των αυθαιρεσιών και των μονόπλευρων αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου