ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η απειλή για την Ελλάδα είναι πιο σοβαρή από ποτέ


Αυτός είναι ο 19χρονος σφαγέας του ιερέα στη Γαλλία

Πρόκειται για τον Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας.

Όπως ανακοίνωσαν, μάλιστα, οι γαλλικές αρχές, ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν επιβεβαίωσε ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς, με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση, είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και είχε υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο Αντέλ Κερμίς


Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί να ταυτοποιήσει τον δεύτερο δράστη της επίθεσης και έφοδοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.


Ο 19χρονος δράστης


Φωτογραφία που τραβήχτηκε μετά την επίθεση

Πώς έγινε η σφαγή Όλα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, ένας εκ των οποίων σύμφωνα με μάρτυρες φορούσε ισλαμιστική ενδυμασία, εισέβαλαν γύρω στις 9.45 το πρωί τοπική ώρα στην εκκλησία με μαχαίρια, την ώρα της λειτουργίας και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας.

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Αμέσως πήραν θέση ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από την εκκλησία, ενώ δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο γύρω από την εκκλησία για εκρηκτικά. Η ομηρία έληξε δύο ώρες μετά, στις 11 τοπική ώρα, όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Point», ο Ζακ Αμέλ γεννήθηκε το 1930 στο Darnétal και χειροτονήθηκε το 1958.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου