ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: Αντισυνταγματικούς έκρινε τους αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους το ΣτΕ !


Αθωώθηκαν, λοιπόν, όλοι οι λήσταρχοι που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες της φοροδιαφυγής... Ελβετικές, γερμανικές, κογκολέζικες ή οτιδήποτε άλλο, οι λίστες πλέον δεν είναι εκμεταλλεύσιμες από το σύστημα και έτσι το «παραμύθι» που εδώ και καιρό πούλαγε το πολιτικό κατεστημένο ήρθε στο τέλος του.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αποφαινόμενο επί της υποθέσεως του πρώην συριζαίου, Αλέξη Μητρόπουλου, και της εκκρεμότητάς του για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ που είχαν οδηγήσει στο να τον θέσει διακριτικά στο περιθώριο ο Τσίπρας, αποφάσισε να αθωώσει το σύνολο των ατόμων που είχαν «ξεχάσει» να δηλώσουν μερικά εκατομμύρια (πανηγυρισμοί στο πατρικό του Σταθάκη) ή βρισκόντουσαν σε «λίστες». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Σαμαρά να ετοιμάζει διάγγελμα για να μας τονίσει ότι πρέπει να έχουμε 10 Παπασταύρου. Δεν θα πρέπει, βεβαίως, να μας προκαλεί καμία έκπληξη η όλη εξέλιξη της υποθέσεως. Το ΣτΕ είναι το όργανο του κράτους που επί της, ομολογουμένως εύκολης, υποθέσεως της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, με φωτογραφικό νόμο και κατά παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας, αποφάνθηκε ότι οι μεθοδεύσεις Σαμαρά ήταν «συνταγματικές». Επιπλέον αυτού, καλοκαίρι έχουμε, ο «λαουτζίκος» - κατά Πρετεντέρη – δεν θα το πάρει χαμπάρι και έτσι οδηγούνται σε παραγραφή όλες οι λίστες με μία απόφαση.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αποφάσισε ότι «η αρχή της ασφάλειας δικαίου, η οποία απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου και ιδίως από τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ.1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος και ειδικότερη εκδήλωση της οποίας αποτελεί η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου, επιβάλλει, ιδίως, τη σαφήνεια και την προβλέψιμη εφαρμογή των διατάξεων και πρέπει να τηρείται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, όταν πρόκειται για διατάξεις που μπορούν να έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους ενδιαφερόμενους. Η ως άνω θεμελιώδης αρχή απαιτεί η κατάσταση του φορολογουμένου, όσον αφορά την εκ μέρους του τήρηση των κανόνων της φορολογικής νομοθεσίας, να μην μπορεί να τίθεται επ΄ αόριστον εν αμφιβόλω».

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι όποιες παραγραφές προστίμων και φορολογικών ελέγχων είχαν υποστεί παράταση (βλέπε... Λίστες) δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ελληνικό κράτος, με σκοπό την επιβολή προστίμων και περαιτέρω μέτρα από πλευράς δικαιοσύνης. Κοινώς, τώρα θα βγουν οι «Παπασταύρου» και θα παριστάνουν τους αθώους με την υποστήριξη από Σύριζα – Ανέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου