ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ «ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ!
foto3

Με εκδηλώσεις ενθουσιασμού χαράς και υπερηφάνειας οι πολίτες της Δράμας υποδέχθηκαν αργά το απόγευμα την Ελληνίδα χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη της σκοποβολής των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο, Άννα Κορακάκη, στον τόπο καταγωγής της.
«Νιώθω τέλεια. Τώρα θέλω να γιορτάσω με όλους τους Δραμινούς που είναι σήμερα εδώ. Θέλω να το γιορτάσω με όλους τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν πραγματικά και ουσιαστικά από την μέρα που ξεκίνησα και θα συνεχίσουν και όταν σταματήσω», πρόλαβε να πει η ίδια συγκινημένη, πριν χαθεί στις αγκαλιές γνωστών, φίλων και συμπολιτών της.

«Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Είναι όλοι εδώ, όσοι μας αγαπάνε», τόνισε ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης και αμέσως μετά έγινε και ο ίδιος αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους συγκεντρωμένους, που έσπευσαν έξω από το σπίτι της οικογένειας.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι χθες φωταγωγήθηκαν, τόσο η έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή με απόφαση του περιφερειάρχη, όσο και τα δημόσια κτήρια της Δράμας, με απόφαση του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη της περιοχής.
Παρόλα αυτά, από νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστή η επιθυμία της οικογένειας της ελληνίδας πρωταθλήτριας στις τοπικές αρχές να μην διοργανωθεί καμία επίσημη υποδοχή εκ μέρους τους, γιατί η ίδια θα ήθελε να ξεκουραστεί και να βρει λίγο χρόνο τις επόμενες μέρες για τις θερινές της διακοπές. Η επιθυμία της έγινε σεβαστή από τους παράγοντες της Δράμας και της Περιφέρειας, και έτσι κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν παρέστη στην αυθόρμητη υποδοχή που διοργανώθηκε από πολίτες της Δράμας.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Συγκλονιστική ήταν η υποδοχή της Αννας Κορακάκη στην γενέτειρά της στη Δράμα.
Εκατοντάδες κόσμου, φίλοι, συγγενείς και συμπολίτες της έσπευσαν να υποδεχθούν το «χρυσό κορίτσι» των Ολυμπιακών αγώνων.

foto1foto2foto3foto5foto6foto7foto8foto9foto10
Κανείς επίσημος δεν πήγε στην υποδοχή της, έπειτα από αίτημα της ίδιας. «Θέλω να το γιορτάσω με όσους με στήριξαν και θα εξακολουθήσουν να με στηρίζουν πραγματικά» δήλωσε μερ νόημα η χρυσή Ολυμπιονίκης.
korak_drama1708_0
«Ζω ένα όνειρο» δήλωσε η ίδια εμφανώς συγκινημένη και χαρούμενη. «Είναι μέρα χαράς και ξεκούρασης» επαναλάμβανε διαρκώς. Δαφνοστεφανωμένη με τον κότινο ελιάς, η Αννα Κορακάκη έβγαλε πολλές φωτογραφίες, υπέγραψε αυτόγραφα ενώ ενθουσιάστηκε με κάποιον φίλο της που είχε φορέσει ένα t-shirt με την φωτογραφία της μωρό. Η Αννα Κορακάκη ζούσε σε πελάγη ευτυχίας ενώ χόρεψε στους ρυθμούς της τοπικής μπάντας που ήρθε για την υποδοχή της.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ «ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ ΕΛΙΑΣ!
Με πανό και κλαδιά ελιάς στα χέρια περιμένουν οι κάτοικοι της Δράμας το χρυσό τους κορίτσι, την Άννα Κορακάκη.
Εκατοντάδες Δραμινοί έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης για να υποδεχθούν την 20χρονη Ολυμπιονίκη, λίγες ώρες έπειτα από την άφιξή της στην Ελλάδα.
Η Άννα έφτασε λίγο πριν από τις 17.30, στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη και «πνίγηκε» στις αγκαλιές συγγενών, φίλων, συναθλητών της. Χώρος που από νωρίς το απόγευμα γέμισε από τον κόσμο που ήθελε να την υποδεχτεί, με «ζεστασιά», για τη μεγάλη της επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Με πλατύ χαμόγελο διαρκώς η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο, τη μαμά και τον αδερφό της να την περιμένουν καρτερικά σε απόσταση και φορώντας στο κεφάλι στεφάνι ελιάς, δεν αρνήθηκε να αγκαλιάσει, να φωτογραφηθεί και να μιλήσει σε όλους όσοι της το ζήτησαν.
«Νιώθω φανταστικά. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έκανα. Η υποδοχή στην Αθήνα, αλλά και εδώ, με βοηθούν να καταλάβω τι έχει γίνει. Το επίτευγμά μου με κάνει αισιόδοξη για περισσότερα μετάλλια στο μέλλον», ανέφερε αρχικά η Κορακάκη. Μιλώντας για τον τελικό στα 25μ, που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, είπε: «Ηταν στο τέλος η αντίπαλός μου ή εγώ. Είχα πολύ άγχος, διαχειρίστηκα τις σκέψεις μου και τα κατάφερα».
Όσον αφορά στο γκρέμισμα του σκοπευτηρίου που έκανε προπονήσεις στη Δράμα, επισήμανε: «Εχω τους τελικούς των παγκοσμίων Κυπέλλων τον Οκτώβριο, θα πρέπει σε λίγες μέρες να αρχίσω να προπονούμαι γι? αυτούς. Θα πρέπει, λοιπόν, να μεριμνήσει ο Δήμαρχος Δράμας για το που θα προπονηθώ, καθώς αυτοβούλως και βίαια γκρέμισε το σκοπευτήριο στο νταμάρι. Είχαμε και εξοπλισμό μέσα, δεν ενημερωθήκαμε για ό,τι έγινε. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου αποφάσισε να το γκρεμίσει! Απογοητεύθηκα πάρα πολύ όταν το έμαθα χθες, μπαίνοντας στο ίντερνετ για να δω φωτογραφίες. Εξοργίστηκα, για να είμαι ειλικρινής».
Κατέληξε αναφέροντας: «Πρέπει η Πολιτεία να βοηθά όλους τους αθλητές πριν καταφέρουμε από μόνοι μας να κατακτήσουμε μετάλλια. Χρειαζόμαστε υποδομές για να φτάσουμε στην επιτυχία. Όταν εμφανίζονται όλοι μετά, δεν έχει νόημα».
foto
TOYΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΚΟΤΙΝΟΥΣ ΕΛΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ» ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ! – ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ: «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΜΟΥ!» (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)
Στην Θεσσαλονίκη έφτασε η Αννα Κορακάκη, με το αεροσκάφος μαζί με τον πατέρα της και προπονητή της Τάσο. Την υποδέχθηκαν η μητέρα της, ο αδελφός της και φίλοι της οι οποίοι φόρεσαν τόσο στην χρυσή Ολυμπιονίκη όσο και στον πατέρα της δύο κότινους ελιάς.
Σε δηλώσεις της η Αννα Κορακάκη τόνισε για μια ακόμη φορά πόσο χαρούμενη αισθάνεται και πόσο της έλειψε η Ελλάδα και η οικογένειά της. Σχολιάζοντας την κατεδάφιση του σκοπευτηρίου όπου έκανε προπόνηση, τόνισε:
«Με απογοήτευσε η κίνηση ήταν πολύ αιφνίδια και έγινε με πολύ βίαιο τρόπο».
Μετά την θερμή υποδοχή, η Αννα Κορακάκη και οι γονείς της θα πάνε στην Δράμα – τόπο διαμονής τους – όπου και θα γίνει τρικούβερτο γλέντι.


d1
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ȅӓKύɊǭVɎǠԇӠϋՌЉύɊǓ ḾӠʏсʁʇ PϠԏՓ ϋՌЉJϕӠCٍœ ԏՠщϠӔϠEяđόɏ ́ʅď͉
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Τα…. τείχη έπεσαν  για τη “χρυσή” Άννα Κορακάκη, που έφτασε στην Ελλάδα, έχοντας στις “αποσκευές” της τα δυο
μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο άθλημα της σκοποβολής με αεροβόλο.

Μπορεί μέχρι πρότινος η Πολιτεία και τα ΜΜΕ να μην έδιναν σημασία σε ένα τέτοιο άθλημα, αλλά κάτι τέτοιες καταστάσεις “χτίζουν” τους πρωταθλητές. Η νεαρή Ολυμπιονίκης δεν άφησε καμία δυσκολία να την βάλει κάτω, ήταν συγκλονιστική στο Ρίο και μας έκανε όλους περήφανους.
Η Κορακάκη, που έγραψε ιστορία στο Ρίο με τα δύο μετάλλιά της (έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα μετά τους Αγώνες του 2004), έφτασε με καθυστέρηση στην Ελλάδα, αφού υπήρξε πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ιταλίας με τον οπλισμό που είχε στις αποσκευές, αλλά η αναμονή… άξιζε.
Τη χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη της σκοποβολής υποδέχθηκε – εκ μέρους της κυβέρνησης – στο «Ελ. Βενιζέλος» ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μάλιστα, επιστρατεύτηκε και στρατιωτικό άγημα.
«Δεν το έχω συνηδειτοποιήσει ακόμα. Ήταν όνειρο ζωής. Θαύμαζα πάντα τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές και όλους τους αθλητές που προσπαθούσαν. Έχω κάνει πολύ προσπάθεια, δούλεψα πολύ σκληρά. Ονειρευόμουν ένα μετάλλιο, ήθελα πολύ να είμαι στους τελικούς των αγωνισμάτων» ήταν τα πρώτα λόγια της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη.
«Είμαι χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες. Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και όσους ήδη ασχολούνται να είναι κίνητρο για να πάνε ακόμα πιο ψηλά. Ήταν, επίσης, όνειρό μου να γίνει γνωστό το άθλημα της σκοποβολής» συμπλήρωσε η Κορακάκη.
Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, είπε: «Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς».
Όσο για το ποιους θέλει να ευχαριστήσει; «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».
Ο πατέρας/προπονητής, Τάσος Κορακάκης, είπε: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα/προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και σκληρές προπονήσεις. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε». «Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους όσοι με στηρίζουν. Έχω ένα γούρι που μου έχει χαρίσει η γιαγιά μου», κατέληξε η αθλήτρια μάς
«Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, ένα παιδί με θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα πάραδειγμα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και επιστρατεύοντας τα αποθέματα που έχει μέσα του κάθε άνθρωπος μπορούμε να πάρουμε νίκη συλλογική για την πατρίδα και τον στόχο του καθενός. Η Άννα είναι το παιδί όλης της Ελλάδας. Η Πολιτεία οφείλει τα λόγια να τα κάνει πράξεις», είπε από τη μεριά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
ÓÐÁÔÁ-ÁÖÉÎÇ ÏËÕÌÐÉÏÍÉÊÇÓ ÁÈÇÍÁ ÊÏÑÁÊÁÊÇ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)
ÓÐÁÔÁ-ÁÖÉÎÇ ÏËÕÌÐÉÏÍÉÊÇÓ ÁÈÇÍÁ ÊÏÑÁÊÁÊÇ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)
ÓÐÁÔÁ-ÁÖÉÎÇ ÏËÕÌÐÉÏÍÉÊÇÓ ÁÈÇÍÁ ÊÏÑÁÊÁÊÇ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)
ÓÐÁÔÁ-ÁÖÉÎÇ ÏËÕÌÐÉÏÍÉÊÇÓ ÁÈÇÍÁ ÊÏÑÁÊÁÊÇ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)
ÓÐÁÔÁ-ÁÖÉÎÇ ÏËÕÌÐÉÏÍÉÊÇÓ ÁÈÇÍÁ ÊÏÑÁÊÁÊÇ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

ÓÐÁÔÁ-ÁÖÉÎÇ ÏËÕÌÐÉÏÍÉÊÇÓ ÁÈÇÍÁ ÊÏÑÁÊÁÊÇ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)
Η Κορακάκη θα καθίσει στην Αθήνα για λίγες ώρες και στις 17:00 θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
anna ypodoxi1_536_355


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου