ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο (νέος) διωγμός των Ινδιάνων


Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να θέλησε να συνδέσει την "υστεροφημία" του με την Ακρόπολη και το λόγο περί Δημοκρατίας, όμως το γεγονός που θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο έρχεται να αναιρέσει, για μια ακόμα φορά, τις μεγαλοστομίες του "πεφωτισμένου" δεσπότη και να καταδείξει του λόγου του το αναληθές. Ο κατέχων και το Νόμπελ ειρήνης (τραγική ειρωνία) απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος προκάλεσε τόσους και τόσους πολέμους και τόσο πόνο ανά την υφήλιο, κάνει τώρα μια "θριαμβευτική" έξοδο με μια ακόμα μεγάλη σφαγή: την εξολόθρευση των Ινδιάνων Σιου! Ενάντια σε όλες τις υπογεγραμμένες εδώ και έναν αιώνα συνθήκες, εκείνος έδωσε την εντολή να αλωθεί η περιοχή τους και να καταστραφεί το φυσικό της περιβάλλον, προς χάριν του "ιερού" κέρδους της ελίτ! Αναρωτιέμαι ως τι θα τον θυμούνται οι άνθρωποι; Ως "θιασώτη" του Χρυσού Αιώνα του Περικλέους ή ως τον ύστερο σφαγέα των Ινδιάνων; Αν η προπαγάνδα της ΝΤΠ επικρατήσει -έχουν λυσσάξει για να το πετύχουν, είναι αλήθεια!- τότε, πολύ φοβάμαι, ότι οι γλυκύτατοι Ινδιάνοι -πού είναι, αλήθεια, οι "Πράσινοι" λειχηνοφάγοι να τους υπερασπιστούν;- θα καταντήσουν μουσειακό είδος, την ίδια στιγμή που η Δημοκρατία θα κλαίει γοερά με τα αιώνια καυτά δάκρυα της οργής και του "Επιταφίου" του Περικλέους...
Εδώ και επτά μήνες, Ινδιάνοι της φυλής Σίου (από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει) έχουν εξεγερθεί εναντίον την απόφασης κατασκευής ενός αγωγού, στην περιοχή της Βόρειας Ντακότα των ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν αγωγό μεταφοράς πετρελαίου από την εν λόγω περιοχή μέχρι το Ιλινόϊς, μήκους 1.185 χιλιομέτρων και κόστους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θεωρείται απαραίτητο έργο υποδομής για την αμερικάνικη κυβέρνηση, όμως οι Ινδιάνοι αντιδρούν καθώς τα έργα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των πατρογονικών τους εστιών, και συγκεκριμένα το νερό της περιοχής, καθώς θα επηρεαστεί ο ποταμός Μισούρι που τους υδροδοτεί.
Η αμερικανική κυβέρνηση με ειδική συμφωνία το 1851 παραχώρησε τη συγκεκριμένη γη στους Ινδιάνους, όμως εν έτει 2016 μάλλον ζητάει να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή, παρά την αντίθετη θέληση των ιθαγενών.



λ



Την περασμένη Πέμπτη, Ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών, της εθνικής εορτής των ΗΠΑ εις ανάμνηση του χειμώνα του 1621, οπότε και μια ομάδα Ινδιάνων μαζί με νεοαφιχθέντες Άγγλους εποίκους εγκαινίασαν μαζί μια γιορτή για την καλλιέργεια της γης και υποσχέθηκαν να προστατεύουν η μία ομάδα την άλλη από τη βία, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και κινδύνεψαν ζωές. Εκατοντάδες αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χημικά, πλαστικές σφαίρες και αύρες για να καταστείλουν ακόμη μια διαδήλωση ιθαγενών και υποστηρικτών τους, που θεωρούν ότι διακυβεύεται η επιβίωση τους και η διατήρηση της ιερής τους γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου