ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ελεύθερη είσοδος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος!

Ο Δεκέμβριος συνεχίζεται με εορταστική ατμόσφαιρα και Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το χειμερινό Ξέφωτο, τα φωτισμένα πλατάνια που καθρεφτίζονται στα νερά του Καναλιού και οι στολισμένες εγκαταστάσεις δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για να καλωσορίσουμε τον πιο γιορτινό μήνα του Χρόνου.
Αγαπημένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πρωτότυπες αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζονται αδιάκοπτα για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, ενώ το εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου περιλαμβάνει σεμινάρια για την υψηλή διατροφική αξία αγροτικών προϊόντων της μεσογειακής βιοποικιλότητας (Δευτέρα 12/12), μαθήματα κηπουρικής (Τρίτη 13/12) και εισαγωγικά μαθήματα για την φαρμακευτική δύναμη των φυτών (Τετάρτη 14/12).

Παράλληλα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Σάββατο 10/12), οι μικρότεροι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο πολιτικής και φιλοσοφικής αγωγής, όπου μετά την προβολή της ταινίας ‘Το απαγορευμένο ποδήλατο της Haifaa Al-Mansour (Wadjda, 2012)’ θα συζητήσουν τις έννοιες των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που έχουν ως πολίτες. Ακόμη, την Κυριακή 11/12 οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε ένα συναρπαστικό αγώνα δρόμου μικρών αποστάσεων και να αθληθούν με διασκεδαστικό τρόπο. Το Δεκέμβριο συνεχίζονται τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία (Πέμπτη 15/12) καθώς και ξεκινά ένα διαδραστικό εργαστήριο με θέμα τη Χριστουγεννιάτικη φάρμα των ζώων (Κυριακή 18/12), μέσω του οποίου τα παιδιά θα ανακαλύψουν έργα κλασσικών ζωγράφων και τα διαφορετικά κινήματα της τέχνης.

Από το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι μοναδικές συναυλίες με jazz και ethnic επιρροές. Την Παρασκευή 9/12 οι Next Step Quintet με πρωτότυπες διασκευές θα μας ταξιδέψουν από τον Πύργο των Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ στη διεθνή τζαζ σκηνή, ενώ το Σάββατο 10/12 η συνθέτης και παραγωγός May Roosevelt θα μας ξεναγήσει στους πρωτόγνωρους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής. Ακόμη, η εξωτική κολεκτίβα μουσικών Banda Valéu θα μας μεταδώσει την Παρασκευή 16/12 τους ζωηρούς ήχους της Βραζιλίας και ο Μοnsieur Minimal θα μας μαγέψει το Σάββατο 17/12 με την indie και pop αισθητική του. Τα απογεύματα της Κυριακής τη σκυτάλη παίρνουν νεανικά συγκροτήματα, οι Bombing The Avenue (11/12) και οι Άστατοι (18/12), τα οποία θα βρίσκονται στην όχθη του Καναλιού και θα μας παρασύρουν με τους υπέροχους και funky ήχους τους.

Το συναρπαστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, συμπληρώνεται με τις αγαπημένες και καθιερωμένες προβολές του Park your Cinema. Το Σάββατο 10/12 ένας Λυκάνθρωπος θα κάνει την εμφάνισή του στο ΚΠΙΣΝ ενώ την Κυριακή 11/12 το αγαπημένο Ξενοδοχείο για σκύλους και η Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου, θα διασκεδάσουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού. Ακόμη, το Σάββατο 17/12 Ο τρόμος της Μαύρης Λίμνης θα αναβιώσει στην Υποδοχή της ΕΒΕ και την Κυριακή 18/12 το Γνήσιο Αντίγραφο θα παρουσιάσει στους σινεφίλ την εξέλιξη μίας πολύ ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ ενός Βρετανού συγγραφέα και μιας γοητευτικής Γαλλίδας, ενώ ο Μπομπ Σφουγγαράκης που βρίσκεται Έξω από τα νερά του θα κρατήσει συντροφιά στους μικρότερους επισκέπτες.

Συγκεριμένα, οι προτάσεις για το διάστημα 9-18 Δεκεμβρίου περιλαμβάνουν:

Δραστηριότητες για ενήλικες

Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής
Δευτέρα 12.12.2016, Ώρα 18.00 - 21.00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Η Μεσόγειος, με το ιδιαίτερο κλίμα και τη βιοποικιλότητά της, αποτελεί μία περιοχή όπου καλλιεργούνται και καταναλώνονται υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα. Μέσα από το πρόγραμμα, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα, την ιστορία, τη διατροφική τους αξία, τις χρήσεις τους, μαζί με τα μυστικά της παραγωγής και μεταποίησής τους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ορέστης Δαβίας, βιολόγος – ερευνητής, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, γεωπόνος - σύμβουλος βιολογικής γεωργίας, Μιχάλης Γκολιομύτης, λέκτορας τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του ΓΠΑ
*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Κηπουρική για ενήλικες (Ομάδα Α)
Τρίτη 13.12.2016, Ώρα 10.30 - 12.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ
Στην ενότητα των τεσσάρων μαθημάτων κηπουρικής δίνονται πρακτικές συμβουλές, κατανοητές από τον ερασιτέχνη, για την καλλιέργεια λαχανικών, αρωματικών φυτών της κουζίνας και συνηθισμένων καλλωπιστικών φυτών στον κήπο, τη βεράντα και το εσωτερικό του σπιτιού.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αντρέας Μπαρμπούτσης, γεωπόνος-αρχιτέκτων τοπίου

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Τα φαρμακευτικά φυτά
Τετάρτη 14.12.2016, Ώρα 18.00 - 21.00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Κύκλος τριών εισαγωγικών μαθημάτων στη φυτοθεραπεία που θα εφοδιάσουν τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους οικιακό φυτικό φαρμακείο. Στα μαθήματα θα αναφερθούν η παραδοσιακή και σύγχρονη φυτοθεραπεία, τα θεραπευτικά φυτά και η δράση τους, η οικιακή παρασκευή και χρήση των φυτικών σκευασμάτων, καθώς και οι βασικές αρχές της καλλιέργειας, συλλογής και επεξεργασίας των θεραπευτικών φυτών.
Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Ορέστης Δαβίας, βιολόγος – ερευνητής, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, γεωπόνος - σύμβουλος βιολογικής γεωργίας
*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δραστηριότητες για εφήβους και παιδιά

Ενεργός Πολίτης
Σάββατο 10.12.2016, Ώρα 11.00-13.00, 360 room/ EBE
Την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ΚΠIΣΝ οργανώνει ένα εργαστήριο πολιτικής και φιλοσοφικής αγωγής για εφήβους. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα προβληθεί η ταινία Το απαγορευμένο ποδήλατο της Haifaa Al-Mansour (Wadjda, 2012). Στη συνέχεια του έργου θα ακολουθήσουν συζήτηση και πρακτικές φιλοσοφικής κατανόησης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κατερίνα Βιρβιδάκη, Διδάκτωρ στην Αισθητική του Κινηματογράφου, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

* (για εφήβους 12-15 ετών)


Kids sprint
Κυριακή 11.12.2016, Ώρα 10.00-13.00 ΣΤΙΒΟΣ
Τρέχουμε όλοι μαζί στον Στίβο του ΚΠΙΣΝ! Ένας αγώνας δρόμου μικρών αποστάσεων για παιδιά και εφήβους 6-15 ετών, σε ευθεία 217 μέτρων. Οι αποστάσεις εξαρτώνται από την ηλικία των συμμετεχόντων και ο αγώνας θα χρονομετρηθεί.
Παιδιά 6-9 ετών =› 40 μέτρα.
Παιδιά 10-11 ετών =› 50 μέτρα.
Παιδιά 12-13 ετών =› 80 ή 150 μέτρα. Έφηβοι 14-15 ετών =› 80 ή 150 μέτρα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

*Με προεγγραφή στο SNFCC.org/events
*Έως 30 συμμετοχές ανά κατηγορία

Δημιουργούμε ΟΛΟΙ μαζί Τέχνη - Λόγος και Εικόνα
Πέμπτη 15.12.2016, Ώρα 17.30-19.30, KΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Εργαστήρια για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία
Στόχος των εργαστηρίων είναι μέσω των εικαστικών τεχνών οι έφηβοι, με ή χωρίς αναπηρία, να έρθουν σε επικοινωνία, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Έτσι, μέσα από την αλληλεπίδρασή τους θα μοιραστούν δημιουργικά τη ‘μοναδικότητά’ τους, θα ευαισθητοποιηθούν και θα κοινωνικοποιηθούν.


Λόγος και εικόνα
Λίγες μόνο παράγραφοι από ένα λογοτεχνικό έργο είναι αρκετές για να μας δώσουν έναυσμα να δημιουργήσουμε έναν δικό μας κόσμο εικόνων. Τα παιδιά θα εικονογραφήσουν με σχέδιο και χρώμα μία λεπτομέρεια του κειμένου. Στη συνέχεια ολόκληρη η ομάδα θα σχεδιάσει από κοινού μια πλήρη εικονογράφηση από ένα μικρό διήγημα και θα βιβλιοδετήσει κάθε εικόνα με το κείμενο.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, εικαστικός, Ελισάβετ Χελιδόνη, εικαστικός - εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

*Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα (για εφήβους 12-22 ετών)
*Με προεγγραφή εδώ

Χριστουγεννιάτικη φάρμα των ζώων
Κυριακή 18.12.2016, 11.30-14.30, ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Το Playroom γιορτάζει τα πρώτα Χριστούγεννα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με τρία παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια. Ελάτε να δείτε από κοντά μια δισδιάστατη φάρμα εμπνευσμένη από διάσημα έργα τέχνης! Θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τους ζωγράφους και τα κινήματα που κρύβουν τα ζώα της φάτνης; Στον τοίχο Βάλε-Βγάλε όλα μετακινούνται και αλλάζουν θέση και στα τραπέζια μας το χαρτί δεν τελειώνει ποτέ. Χαρούμενα Χριστούγεννα γεμάτα χρώμα και φαντασία!

Η Χριστουγεννιάτικη φάρμα των ζώων και η φάτνη (για παιδιά 6-10+ ετών)| Μεσογειακός Κήπος
Αριθμός παιδιών ανά γκρουπ: 40
- Α' Γκρούπ: 11.30-12.30
- Β' Γκρούπ: 12.30-13.30
- Γ' Γκρουπ: 13.30-14.30

Χριστουγεννιάτικος τοίχος βάλε - βγάλε (για παιδιά 5-8 ετών) | Νότια Μονοπάτια
Αριθμός παιδιών ανά γκρουπ: 40
- Α' Γκρούπ: 11.30-12.30
- Β' Γκρούπ: 12.30-13.30
- Γ' Γκρουπ: 13.30-14.30

Τραπέζια με χαρτί που δεν τελειώνει ποτέ (για παιδιά 0-4 ετών) | Πίδακες Νερού
Aριθμός παιδιών ανά γκρουπ: 25 / με τη συνοδεία ενός γονέα
- Α' Γκρούπ: 11.30-12.00
- Β' Γκρούπ: 12.00-12.30
- Γ' Γκρουπ: 12.30-13.00
- Δ' Γκρούπ: 13.00-13.30
- Ε' Γκρούπ: 13.30-14.00
- Στ' Γκρούπ: 14.00-14.30

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom

*Εργαστήρια σε συνεχή ροή
*Έως 300 συμμετοχές


Park your Cinema

Ο Λυκάνθρωπος (1941)
Σάββατο 10.12.2016, Ώρα 19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Η επίθεση ενός λύκου κρύβει δυσάρεστες συνέπειες για τον ήρωα που υποδύεται ο… χαμένος πίσω από τις τρίχες Lon Chaney, Jr., σε τούτο το τρομακτικό σουξέ του genre, το οποίο επηρέασε όλες τις κατοπινές φιλμικές απόπειρες που άγγιξαν τον μύθο του λυκανθρωπισμού, έστω κι αν το μοτίβο της μεταμόρφωσης σε κάθε πανσέληνο δεν έχει θέση εδώ. Ο ηθοποιός ξόδευε πέντε με έξι ώρες ημερησίως μονάχα για το μακιγιάζ του, το οποίο έβγαζε από πάνω του επί μία ολόκληρη ώρα μετά το γύρισμα! Η Universal είχε πρωτοσυστήσει στο κοινό της αυτό το τέρας με το λιγότερο γνωστό Werewolf of London, το 1935.
Σκηνοθεσία: George Waggner

Ξενοδοχείο για σκύλους
Κυριακή 11.12.2016, Ώρα 17.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Δύο αδέλφια που μεγαλώνουν σε ανάδοχη οικογένεια, η οποία δεν επιτρέπει την ύπαρξη κατοικίδιων ζώων στο σπίτι, ανακαλύπτουν ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο και αποφασίζουν να το μεταμορφώσουν σε καταφύγιο για κάθε αδέσποτο σκυλάκι της γειτονιάς τους. Live action οικογενειακή περιπέτεια με βασικούς πρωταγωνιστές… σχεδόν 70 σκύλους!
Σκηνοθεσία: Thor Freudenthal

*Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

Η επεισοδιακή επιστροφή της Ταμάρα Ντρου (2010)
Κυριακή 11.12.2016, Ώρα 19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Η Ταμάρα επιστρέφει στο χωριό των παιδικών της χρόνων, όχι πια σαν ένα ΄ασχημόπαπο΄ που κανείς δεν θα ήθελε να θυμάται, αλλά ως μια απίστευτη καλλονή που κάνει όλους τους άνδρες να καρδιοχτυπούν για ένα της βλέμμα. Ο ανδρικός πληθυσμός της περιοχής αναστατώνεται ανεπανόρθωτα, ενώ τα παλιά της και… αποτυχημένα φλερτ, ένας ασήμαντος που την είχε απορρίψει και ένας διάσημος συγγραφέας που την είχε αγνοήσει επαγγελματικά, θα βρουν τώρα τον ΄δάσκαλό΄ τους!
Σκηνοθεσία: Stephen Frears

Ο τρόμος της Μαύρης Λίμνης (1954)
Σάββατο 17.12.2016, Ώρα 19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ένα προϊστορικό τέρας που κρυβόταν στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου εντοπίζεται από ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι επιχειρούν να το αιχμαλωτίσουν και να το μεταφέρουν στον πολιτισμό για να το μελετήσουν. Μια καθόλου καλή ιδέα, προφανώς. Αρχετυπικό φιλμ που γνώρισε τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην εποχή του, υποστηριζόμενο από το σασπένς των υποβρύχιων λήψεων αλλά και το απειλητικό 3D του. Φήμες ήθελαν τον Ingmar Bergman να το παρακολουθεί ετησίως την ημέρα των γενεθλίων του! Ο Gill-man συγκαταλέγεται στη λίστα των πλέον διάσημων τεράτων της Universal, φυσικά.
Σκηνοθεσία: Jack Arnold


Μπομ Σφουγγαράκης: Έξω απ΄τα νερά του (2015)
Κυριακή 8.12.2016, Ώρα 17.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Διαβολικός πειρατής από τις πέρα, μακρινές θάλασσες κλέβει την επτασφράγιστα φυλασσόμενη συνταγή της λιχουδιάς ΄Καβουροπάτη΄, αναγκάζοντας τον Μπομπ Σφουγγαράκη να τα βρει με τον μέγα αντίζηλό του, τον Πλαγκτόν, και να διορθώσουν το κακό. Ακόμα πιο σουρεαλιστική συνέχεια των περιπετειών του αγαπημένου animated ήρωα, που βγαίνει πια και στο… γήινο σύμπαν, μπερδεύοντας το κινούμενο σχέδιο με την πραγματικότητα! Έγινε η πέμπτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2015 για φιλμ του είδους του, επιβεβαιώνοντας το ακλόνητο σουξέ του Μπομπ.
Σκηνοθεσία: Paul Tibbitt, Mike Mitchell

*Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

Γνήσιο Αντίγραφο (2010)
Κυριακή 18.12.2016, Ώρα 19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Ένας μεσήλικας Βρετανός συγγραφέας βρίσκεται στην Τοσκάνη για μια διάλεξη και την προώθηση του τελευταίου του βιβλίου. Μια γοητευτική Γαλλίδα που αγαπά τις τέχνες θα θελήσει να βρεθεί μαζί του, με την επιθυμία να μιλήσουν κατ’ ιδίαν και πιο ουσιαστικά. Πού θα καταλήξει η επαφή τους και, άραγε, είχαν συναντηθεί ποτέ ξανά στη ζωή τους; Η προτελευταία ταινία στην καριέρα του πρόσφατα χαμένου και διασημότερου σκηνοθέτη του ιρανικού σινεμά σχολιάζει τη σημασία του αυθεντικού απέναντι σε ένα αντίγραφο, αν όχι και την πραγματικότητα δίπλα στη φαντασία του μυαλού.
Σκηνοθεσία: Abbas Kiarostami

Συναυλίες του ΚΠΙΣΝ

Next Step Quintet
Παρασκευή 9.12.2016, Ώρα 20.30, Πύργος των Βιβλίων
Ο Θοδωρής Κότσυφας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Ντίνος Μάνος και ο Βασίλης Ποδαράς, ξεκίνησαν το τζαζ συγκρότημα ‘Next Step Quintet’, όταν σπούδαζαν ακόμα στο Μουσικό Τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου και συνειδητοποίησαν ότι μοιράζονται ένα κοινό όραμα για τη μουσική. Το 2011, οι τέσσερις δυνάμεις ενώθηκαν με τον Ελληνοσουηδό σαξοφωνίστα Ορφέα Τσουκαλά και μετά από έναν χρόνο φρενήρους δημιουργικότητας, κυκλοφόρησαν το πρώτο επώνυμο άλμπουμ τους, με την δισκογραφική Puzzlemusik. Έπειτα, με την συμβολή των guests Tivon Pennicott και Τάκη Πατερέλη, κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους ΄ΙΙ΄, ενώ αυτό το διάστημα δουλεύουν το επόμενο project τους, με jazz διασκευές τραγουδιών των Radiohead.

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

May Roosevelt
Σάββατο 10.12.2016, Ώρα 21.00, Πύργος των Βιβλίων
Η συνθέτρια, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέρεμιν και τη σύνθεση και παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικούς δίσκους, Μουσική σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου (2013), Haunted (2011), και Panda a story about love and fear(2009), ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το 2010 συμμετείχε στο Red Bull Music Academy στο Λονδίνο. Παράλληλα, έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ.

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

Bombing The Avenue
Κυριακή 11.12.2016, Ώρα 17.30, ΚΑΝΑΛΙ
Τα κυριακάτικα απογεύματα του Δεκεμβρίου τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave κατακτούν την όχθη του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ και ερμηνεύουν, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, τα τραγούδια που παρουσιάζουν στο ετήσιο φεστιβάλ. Εάν ‘σκοντάψετε’ πάνω τους, μην τρομάξετε, θα είναι για καλό!

Banda Valéu
Παρασκευή 16.12.2016, Ώρα 20.30, Πύργος των Βιβλίων
Η Banda Valéu είναι μια κολεκτίβα μουσικών, οι οποίοι μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για την Βραζιλιάνικη μουσική τόσο στην αυθεντική της μορφή, όσο και με μία πιο ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Η αισθαντική Bossa Nova των '60s συναντά τη διαχρονική και εκρηκτική Samba, για να καταλήξει στα Βραζιλιάνικα funky grooves των '70s και στη σύγχρονη MPB. Ένα ταξίδι πλούσιο σε ρυθμούς και εικόνες που γοητεύουν όχι μόνο τους μυημένους, αλλά και τους μη εξοικειωμένους με τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα. Η συνεργασία τους κρατάει χρόνια, έχοντας κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και όχι μόνο.

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

Monsieur Μinimal
Σάββατο 17.12.2016, Ώρα 21.00, - Πύργος των Βιβλίων
Με ήδη τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό του, άριστες κριτικές και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετοχή σε μουσικές συλλογές του εξωτερικού, μουσικές επενδύσεις σε τηλεοπτικά σποτ και διαφημίσεις, συνεργασίες με αξιόλογους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και με μεγάλη παρουσία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές playlists, ο Μοnsieur Minimal έχει κερδίσει επάξια τα τελευταία χρόνια μια αξιοσημείωτη μουσική αναγνώριση και τον τίτλο του indie/pop aesthete.

Τον Μάρτιο του 2015 έχοντας πλέον δημιουργήσει το δικό του μοναδικό μουσικό ύφος, κυκλοφόρησε το τέταρτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο High Times και με ‘ευρωπαϊκό’ ηχόχρωμα.

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας


Άστατοι
Κυριακή 18.12.2016, Ώρα 17.30, ΚΑΝΑΛΙ
Τα κυριακάτικα απογεύματα του Δεκεμβρίου τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave κατακτούν την όχθη του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ και ερμηνεύουν, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, τα τραγούδια που παρουσιάζουν στο ετήσιο φεστιβάλ. Εάν ‘σκοντάψετε’ πάνω τους, μην τρομάξετε, θα είναι για καλό!

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτεστο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου