ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελληνική Αυγή στο πλευρό των απολυμένων συμβασιούχων Παλαιού Φαλήρου!

Τεράστιο θέμα έχει προκύψει με πρώην συμβασιούχους εργαζομένους σε δήμους, οι οποίοι απολύθηκαν και πρόκειται να επαναπροσληφθούν! Ένα θέμα με πολιτικές διαστάσεις για το οποίο οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση εμφανίζουν κενά!

Σε ότι αφορά το δήμο Παλαιού Φαλήρου, ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου έλαβαν απόφαση για την σύσταση πενήντα εννέα (59) προσωρινών προσωποπαγών θέσεων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατ’ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων.

Πρόκειται για μερίδα των πρώην συμβασιούχων, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να βρουν το δίκιο τους για την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους αλλά στο μεταξύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με απόφασή της δρομολόγησε την επαναπρόσληψή τους. Και αναφερόμαστε σε μερίδα πρώην συμβασιούχων γιατί υπάρχει ένας αριθμός εξ αυτών, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους δεν άσκησαν ένδικα μέσα και για τους οποίους δεν έχει προβλεφθεί το παραμικρό με αποτέλεσμα να παραμένουν στον "αέρα".

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου η μόνη δημοτική παράταξη που εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή της σε αυτούς τους ανθρώπους, συμμεριζόμενη την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τόσα χρόνια μέχρι να έρθει η ώρα της επανατοποθέτησής τους στους δήμους ήταν η Ελληνική Αυγή διά των εκπροσώπων της κ. Τρύφωνα Μπουγά και Σωτήρη Μεταξά.

"Εμείς ως Ελληνική Αυγή Παλαιού Φαλήρου είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων όχι μόνο εκείνων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη αλλά και των υπολοίπων που για τους δικούς τους λόγους δεν απευθύνθηκαν σε δικηγόρους. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε να γίνει συμπληρωματική τροποποίηση της κυβερνητικής αποφάσεως και να προσληφθούν και οι υπόλοιποι μηδενός εξαιρουμένου" ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Τρύφωνας Μπουγάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είδε κάποια άλλη παράταξη ή κάποιο εργατικό συνδικάτο, από εκείνα που κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων να υψώνει ανάστημα για την προστασία αυτών των ανθρώπων παρά μόνο η Ελληνική Αυγή "βγήκε μπροστά"!

Ο κ. Μπουγάς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει συμπληρωματική τροποποίηση για να συμπεριλάβει στην απόφασή της και τα άτομα που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με σκοπό να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στις θέσεις τους!

Κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε ότι "η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το Παλαιό Φάληρο τιμά τον Ελληνα εργαζόμενο και αγωνίζεται ενάντια σε όσους του στέρησαν τη δουλειά".

Μετά την τοποθέτηση του κ. Μπουγά η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου κ. Αργυρώ Σύριγγα δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος με παρέμβασή της στα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης κράτησε ουδέτερη στάση υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα ποιοι συμβασιούχοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους αλλά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου