ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελληνική Αυγή "έσωσε" τους μικροπωλητές στο Πάρκο Φλοίσβου!

Σωτήρια υπήρξε η παρέμβαση της Ελληνικής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου για τους έλληνες μικροπωλητές που διατηρούν πάγκους στο πάρκο του Φλοίσβου και για τους οποίους τέθηκε θέμα απομάκρυνσής τους από την περιοχή! Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Ελληνικής Αυγής Παλαιού Φαλήρου κ. Σωτήρης Μεταξάς και Τρύφωνας Μπουγάς κατάφεραν με επιχειρήματα να πείσουν το δήμαρχο κ. Διονύση Χατζηδάκη να μην προχωρήσει στην απόφαση απομάκρυνσής τους από το πάρκο του Φλοίσβου, με τον τελευταίο να δείχνει ευαισθητοποιημένος για τους ανθρώπους του μεροκάματου, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην.
Αν και αρχικά το κλίμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν αρνητικό για την παρουσία των μικροπωλητών στο πάρκο του Φλοίσβου αφού μία μερίδα των δημοτικών συμβούλων στήριζε τη λήψη απόφασης για την απομάκρυνσή τους, εντούτοις όλα ανατράπηκαν όταν έλαβε πρώτος το λόγο ο κ. Τρύφωνας Μπουγάς, ο οποίος με κάποιες καίριες ερωτήσεις και στη συνέχεια με μία τοποθέτησή του κατέστησε σαφές ότι οι μικροπωλητές πρέπει να μείνουν στα πόστα τους!

«Θα γίνετε ο Μπουτάρης του Φαλήρου, ο οποίος κυνηγούσε έναν καστανά;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουγάς απευθυνόμενος στο δήμαρχο κ. Διονύση Χατζηδάκη! Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ποιος θα υλοποιήσει την απόφαση απομάκρυνσης των μικροπωλητών; Το δημοτικό συμβούλιο; Τότε πρέπει να απομακρυνθούν και όλοι οι λαθρομετανάστες που πουλάνε τα εμπορεύματά τους κατά μήκος της παραλίας. Το θέμα πρέπει να αποσυρθεί και οι μικροπωλητές του πάρκου Φλοίσβου να παραμείνουν στις θέσεις τους».

Με την άποψη αυτή τάχθηκε και η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων, ενώ οι κ. Γιάννης Τριάντος και Γιώργος Βασιλείου από το ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι θα πρέπει να ξανασυζητηθεί το θέμα της ενοικίασης ποδηλάτων στο πάρκο του Φλοίσβου!

Στο σημείο αυτό συμφώνησε με την τοποθέτηση των κ. Τριάντου και Βασιλείου ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα το γεγονός ότι παλαιότερα συνέβησαν διάφορα ατυχήματα. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα ατυχήματα προέκυψαν από τα μηχανοκίνητα αυτοκινητάκια και όχι από τα ποδήλατα.

Τότε ο κ. Μπουγάς πήρε και πάλι το λόγο επιβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημα προκύπτει από τα μηχανοκίνητα αυτοκινητάκια, τα οποία και θα πρέπει να απαγορευθούν ενώ με τα υπόλοιπα ποδήλατα δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ κάποιο θέμα ή παράπονο. Αναφορικά
με τα ποδήλατα, για την κίνηση των οποίων απαιτείται αποκλειστικά η μυϊκή δύναμη των ποδιών του αναβάτη δεν έχει συμβεί ποτέ το παραμικρό!
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν παρών και ο πρόεδρος των μικροπωλητών κ. Φίλιππος Τόλιος, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Μπουγά για την παρέμβασή του και τη διευθέτηση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου