ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Παιδική θεατρική παράσταση: «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας»- Στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου

Πολυχώρος Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος)

Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ώρα : 12:00
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ο Δήμαρχος Π.Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας», βασισμένη στο βραβευμένο παιδικό βιβλίο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου. Κατά τη διάρκεια της παιδικής παράστασης η σκηνή μετατρέπεται σε ζαχαροπλαστείο και τα παιδιά θα φτιάξουν γλυκά με τη γιαγιά Κανέλα!

Προσφορά του Αρτοζαχαροπλαστείου Βασιλείου (Τρίτωνος 20-22, Π. Φάληρο)

Παιδικό θεατρικό έργο της Πόπης Γιαννάκου

«Συνταγές της γιαγιάς Κανέλας»

Σε σκηνοθεσία του Κώστα Πρέκκα

Το έργο βασίζεται στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, όπου η γιαγιά έπαιζε ουσιαστικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών. Οι ρόλοι είναι της γιαγιάς, των δύο εγγονών της και μιας κατσίκας που μεγαλώνει η γιαγιά για να παίρνει το φρέσκο γάλα της και να φτιάχνει γλυκά στις αγαπημένες της εγγονές.

Ήταν εκείνη που τα μεγάλωνε, τους έλεγε παραμύθια με ηθικά διδάγματα, τους μαγείρευε και τους μάθαινε αυτά που έπρεπε να γνωρίζουν για να βγουν στη ζωή. Τα έπαιρνε στην αγκαλιά της και τα νανούριζε στην ποδιά της. Τους έλεγε αληθινές ιστορίες βγαλμένες μέσα από τη ζωή, που έμοιαζαν με παραμύθια, αλλά είχαν μέσα την αλήθεια…

Μέσα από τα παραμύθια που τους αφηγείται η γιαγιά στο έργο και τα τραγούδια που τους τραγουδά, μεταφέρονται προς τα εγγόνια της όλες οι αξίες της ζωής και οι αρχές που τους δίνει για να γίνουν σωστοί άνθρωποι όταν βγουν στην κοινωνία.

Το έργο έχει τρεις πράξεις. Η πρώτη, όταν τα παιδιά είναι μικρά ακόμη και τα νταντεύει, η δεύτερη, όταν έχουν μεγαλώσει και βρίσκονται στην περίοδο που πάνε στο γυμνάσιο και η τρίτη περίοδος, όταν πιά έχουν μπει στην εφηβεία, τελειώνουν το λύκειο και επιλέγουν τα δυο κορίτσια το δρόμο που θα ακολουθήσουν για το μέλλον τους.

Όλο το έργο παίζεται στο χώρο που είναι το βασίλειο της γιαγιάς και δεν είναι άλλος από την κουζίνα της, όπου μαζί με τις εγγονές της επί σκηνής φτιάχνουν στην πραγματικότητα γλυκά, με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου