ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πλαφόν στις θητείες για αιρετούς των ΟΤΑ


Ανώτατο όριο θητειών για τους αιρετούς των ΟΤΑ, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα προσανατολίζεται στην καθιέρωση θητειών, ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί ανάλογα με τη διάρκεια της κάθε θητείας: δύο αν διατηρηθεί η πενταετία ή τρεις αν επανέλθει η τετραετία.



Για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπεριέχει και στοιχεία πλειοψηφικού συστήματος, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αδυναμίας λήψης αποφάσεων από τη δημοτική αρχή που δεν θα έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο από την πρώτη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ενδεχομένως μια παράταξη να μπορεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο ακόμα κι αν λαμβάνει ποσοστό άνω του 45%, ενώ θα προωθηθούν ασφαλιστικές δικλίδες έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσλειτουργίες στα ζητήματα των αποφάσεων που αφορούν κρίσιμους τομείς των δήμων που μπορεί να έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό, με το πρόγραμμα τεχνικών έργων κ.τ.λ.

Πηγή: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου