ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Οι πυλώνες του Ελληνικού Εθνικισμού !

 
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοί μας διατύπωσαν στην ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη και αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική τους το τρισυπόστατο της ελληνικής ψυχής μας. Ως γνωστόν η ανθρώπινη ύπαρξις αποτελείται από τρία βασικά δομικά στοιχεία: το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα. Μέσα από αυτή την θέσφατη αλήθεια, την τριαδική Ουσία δημιουργήθηκαν και τρεις διαφορετικές εκδοχές του αρχαιοελληνικού ρυθμού, όπου ο ένας μυστηριακά συνδέεται με τον άλλον και αλληλοσυμπληρώνονται χωρίς να αποβάλλει κάποιος κάτι από μέσα του αλλά και χωρίς να βαραίνει τον άλλον. Οι ρυθμοί τούτοι ήταν ο κορινθιακός, ο ιωνικός και ο δωρικός.
Ο κορινθιακός ρυθμός θεωρείτο πιο καλαίσθητος, εντυπωσιακός, λεπτομερής, πολύμορφος και πλούσια διακοσμημένος όπως είναι το πνεύμα των ανθρώπων. (είναι αυτός που κυρίως συγκροτεί τις Εκκλησίες μας στο εσωτερικό τους)
2. Ο ιωνικός ρυθμός θεωρείτο πιο λεπτοφυής, κομψός και συγκρατημένος στην ομορφιά του και στην γοητεία του, όπως είναι η ψυχή των ανθρώπων.
3. Και ο δωρικός ρυθμός είναι πιο λιτός, πιο επιβλητικός, μοιάζει σαν να θέλει να μας πει πολλά αλλά μιλάει με την σιωπή του, όπως το σώμα των ανθρώπων.

Αυτή η τρισυπόστατη αρχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μας συνεχίστηκε στο πέρασμα των αιώνων, μέσα από τα δύσβατα μονοπάτια της ιστορίας και της φυλής μας και έφτασε στις μέρες μας μέσω κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να θεωρηθούν ως οι κατά εξοχήν εκπρόσωποι αυτών των ρυθμών, και οι οποίοι ήρθαν να διαμορφώσουν το Ελληνικό Εθνικιστικό μας κίνημα προσθέτοντας ο καθένας τον δικό του ρυθμό και εκπληρώνοντας ο καθένας την δικιά του αποστολή στην Μεγάλη Παράσταση της Ελληνικής Φυλής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου