ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Σκουρλέτης: Αυτοί είναι οι τέσσερις άξονες των αλλαγών στον Καλλικράτη

Τις παρεμβάσεις και αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών, στην επικείμενη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», παρουσίασε, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στη διάρκεια του χαιρετισμού του, στο Θεματικό Συνέδριο Ορεινών Περιοχών που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στο Δημαρχείο Κόνιτσας με θέμα: «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών Δήμων στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας».

Οι παρεμβάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, όπως τις ανάπτυξε ο κ. Σκουρλέτης, «αφορούν κρίσιμους τομείς που χρήζουν επανεξέτασης και αποσαφήνισης και εστιάζουν σε τέσσερις βασικούς άξονες:

— τη διακυβέρνηση των δήμων και τη σχέση τους με τους πολίτες

— τον αναπροσδιορισμό της κατανομής των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους βαθμούς της αυτοδιοίκησης αλλά και το Κράτος

— τον αναπτυξιακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης

— και τα οικονομικά της».

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε διεξοδικά στις αλλαγές που έφερε το νέο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ. Τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την ενίσχυση των ορεινών και νησιωτικών δήμων.

Ακολουθούν σημεία της τοποθέτησης του υπουργού Εσωτερικών:

«Προσερχόμενος σήμερα εδώ, θέλω να σας διαβεβαιώσω με πλήρη συνείδηση ότι απευθύνω έναν χαιρετισμό σε ανθρώπους οι οποίοι καθημερινά υπερασπίζονται ένα κομμάτι της ταυτότητας της πατρίδας μας, με ιδιαίτερο βάρος, με διαχρονική αξία, την ορεινότητα, τους ορεινούς δήμους. Μέσα σε ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες και αυτό προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε αυτό που κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου