ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Μια αποβολή, τίτλος τιμής! Για την ύψωση της ελληνικής σημαίας σε στύλο φωτισμού σε σχολείο από μαθητή.


Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.
Η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.
Σύμφωνα με καταγγελίες στο σχολείο στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία - όπως προβλέπεται - εδώ και περίπου 4 χρόνια, παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές. Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο με τον μαθητή να παίρνει σήμερα αποβολή με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ήταν επικίνδυνη.
Παρέλειψαν όμως οι "υπεύθυνοι" του σχολείου να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αμέλεια της ανάρτησης της ελληνικής σημαίας, πράξη που οδήγησε τον μαθητή στην "επικίνδυνη" αυτή πράξη. Και αν όντως ενδιαφερόντουσαν για την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια της ζωής του μαθητή θα έπρεπε παράλληλα να τον τιμωρήσουν αφού αναλάμβαναν το δικό τους μερίδιο ευθύνης αλλά και να τον επιβραβεύσουν για την πρωτοβουλία του αυτή. Βέβαια στην περίοδο αυτή του ανθελληνισμού και του εθνομηδενισμού που ζούμε στην πατρίδα μας αυτές οι πράξεις εστιάζονται μόνο στην μία πλευρά: στην τιμωρία! Όμως αυτές οι μικρές εστίες αντίστασης δείχνουν ότι η φωτιά ακόμα καίει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου