ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΒΟΡΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ


Η ανεξάρτητη δημοτική Κίνηση ‘ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ’ με επικεφαλής 
το Γιώργο Βασιλείου, αποτελείται από άτομα με πολύχρονους αγώνες για τα κοινά. Επιστήμονες, άνθρωποι της Τέχνης και της οικολογίας, πλαισιώνουν το σχήμα που διεκδικεί την ψήφο των Φαληριωτών.

Ο Ι. Βοργίας εκτός από την τωρινή του θητεία στο δημ. Συμβούλιο, ήταν, επίσης παρών και το ο 1990, όταν ως Ιδρυτής της ‘ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ’ κατήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος και παρέμεινε ως το 1994 δημ. Σύμβουλος επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.
Ο Ι. Βοργίας, είναι Εικαστικός με παράλληλες σπουδές Ναυπηγικής. Ομιλεί 3 ξένες γλώσσες.Εργάστηκε για 5 χρόνια στην ιταλική εταιρία ΙNGECO του Μιλάνο. Κατόπιν ιδρύει δική του μελετητική εταιρία «PROJECT L.T.D.» με μεγάλο κύκλο εργασιών, εντός και εκτός Ελλάδας.
Επιθυμώντας όμως να ασχοληθεί με το πεδίο των εικαστικών Τεχνών, επέλεξε να σταματήσει την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, για να μπορέσει να αφιερωθεί στο χώρο της Τέχνης.
Ακολούθησαν 7 επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα.
Έγινε μέλος στο Salon des Indépendants στο Παρίσι το 1992.
Μία εικαστική πορεία που συνεχίζεται με επιτυχία έως σήμερα.
Για το έργο του Ι. Βοργία, έχουν γράψει έγκριτοι κριτικοί Τέχνης, και εγκυκλοπαίδειες Τεχνών και προσωπικοτήτων, όπως το "WHO IS WHO", η "ΜΕΛΙΣΣΑ" κ.α.

Το 1992, ιδρύει Σχολή εικαστικών Τεχνών, την οποία και διευθύνει, που είναι γνωστή με την επωνυμία “BORGIAS Fine Art, Culture & Design”.
Σήμερα είναι κυρίαρχη δύναμη στο χώρο της.

Διδάσκει μαζί με μια πλειάδα αξιόλογων Καθηγητών, Σχέδιο, Χρώμα, Ιστορία και Φιλοσοφία της Τέχνης.

Επιθυμεί, μέσα από την πολύχρονη μελετητική και εικαστική του πορεία, να προσφέρει στις αποφάσεις του Δήμου, για να γίνει το Παλαιό Φάληρο, χώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Πιστεύει ότι χρειάζονται στη διοίκηση του Δήμου άτομα με αποδεδειγμένη επιτυχημένη πορεία, στην επαγγελματική τους ζωή. Άνθρωποι με όραμα, με δημιουργική άποψη και θέληση, δίχως κομματικές αντιπαραθέσεις, με ενωτική διάθεση, για να μπορέσουν να προσφέρουν με επιτυχία, σαν εκφραστές αποφάσεων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.




Δεν είναι αρκετό να νιώθει ο κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας ή της Αμφιθέας, ευχαριστημένος γιατί είναι, απλά, κάτοικος του Παλαιού Φαλήρου... Όμως και ο κάτοικος του κεντρικού Φαλήρου δεν πρέπει να νιώθει ευχαριστημένος.
Όλοι οι δρόμοι της περιοχής του, είναι ένα πελώριο κυκλοφοριακό χάος, όπου σε λίγο θα υπάρχουν όχι μόνο διπλές αλλά τριπλές σειρές πάρκινγκ...
Αυτό συμβαίνει όταν δεν έχεις τη δύναμη να κάνεις σοβαρά έργα υποδομών, αλλά αναλώνεσαι σε έργα βιτρίνας και σε ανούσιες φιέστες...
Όταν βλέπουμε πόλεις της δυτικής Ευρώπης, μπορούμε εύκολα να συγκρίνουμε την πόλη μας με αυτές...

Μπορεί να είμαστε ένα προάστιο κάπως καλύτερο από κάποια άλλα, αλλά έχουμε τεράστιο δρόμο μπροστά μας για να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Για να φθάσουμε όμως εκεί, χρειάζονται άλλες σκέψεις, άλλα οράματα και άλλοι άνθρωποι, διαφορετικοί από αυτούς που γνωρίζουμε και θεωρούμε ικανοποιητικούς...

Εμείς όλοι στο χώρο μας, έχουμε, αποδεδειγμένα, αυτήν την άλλη άποψη και φιλοσοφία. Θέλουμε και μπορούμε να πάμε κάποια επίπεδα πιο πέρα και να φτιάξουμε ένα Φάληρο, όπως, όλοι μας, επιθυμούμε.

Αγαπητοί κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου, ΘΕΛΟΥΜΕ την ψήφο σου για να φέρουμε μια νέα φιλοσοφική και αισθητική αντίληψη. Όμως γι’αυτό μας χρειάζεται μία θέση δύναμης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να υπάρχουν συμβατές αποφάσεις με ‘’τα θέλω’’ των πολιτών.

Θέλουμε να μας υπολογίσεις πολύ και να μας σκεφθείς ιδιαίτερα πριν ρίξεις την ψήφο σου, στην κάλπη. Εσύ είσαι που τελικά θα αποφασίσεις τι είδους πόλη θέλεις.

Θέλουμε ένα Παλαιό Φάληρο, με γερές Υποδομές, Αισθητική, τεχνικές Προδιαγραφές, περιβαλλοντική Ανάπτυξη και κυρίως ισχυροποίηση των εμπορικών κέντρων όλου του Δήμου.

Χρειάζεται να δοθούν κίνητρα σε όλους τους επαγγελματίες και στους κατοίκους του Δήμου, ώστε να ισχυροποιηθούν οι αγορές μας και άμεσα η Ανάπτυξη, ώστε να γίνει ο Δήμος μας, ένα πρότυπο οικονομικό κέντρο.
Όλοι μαζί, μπορούμε. Ας το επιχειρήσουμε...
Με Εκτίμηση,
Ιωάννης Βοργίας
Δημοτικός Σύμβουλος
Παλαιού Φαλήρου

Ε-mail: vorgiasioannis@gmail.com
Kινητό: 6980641188
vorgiasioannis.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου