ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής με τον κορονοΐό MERS – Εντοπίστηκε ο ταξιτζής που τον μετέφερε

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 69χρονος Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS, ενώ ελέγχθηκε και η σύζυγος του η οποία βρέθηκε αρνητική αλλά παραμένει σε καραντίνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αναζήτηση για τον ταξιτζή που μετέφερε τον ασθενή από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη μεταξύ 14.30 και 16.30 έληξε, καθώς βρέθηκε ο οδηγός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του ταξί βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλείσει το κινητό του τηλέφωνο.

Αναμένεται άμεσα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να γίνει γνωστό εάν και εκείνος έχει παρουσιάσει συμπτώματα του θανατηφόρου ιού.

Σε καραντίνα εξακολουθούν να βρίσκονται και οι συνεπιβάτες που κάθονταν σε κοντινές θέσεις με τον 69χρονο κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον έφερε στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο 69χρονος ασθενής είχε πυρετό όταν έφτασε από τη Τζέντα στις 17 Απριλίου και οι μοριακοί έλεγχοι έδειξαν ότι πάσχει από MERS, το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής. Ο ιός, συγγενής του ιού που προκαλεί SARS, μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο πνευμονία.

Από τα 243 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί ως σήμερα σε όλο τον κόσμο, τα 93 ήταν θανατηφόρα.

13 νέα κρούσματα του ιού ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία
Εν τω μεταξύ, σήμερα το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι 13 νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS εντοπίστηκαν στη χώρα, τονίζοντας ωστόσο ότι η ασθένεια που έχει προκαλέσει το θανατο 76 ανθρώπων δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας, ενώ χαρακτήρισε ως «καλό σημάδι» το γεγονός ότι δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μεταξύ μικρών μαθητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Αμπντάλα αλ Ράμπια, επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα και ένα στο Νατζράν. Συνολικά 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα από τον κοροναϊό του αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής και από αυτούς οι 76 έχουν πεθάνει.

Το υπουργείο έχει επίσης ζητήσει από πέντε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες να συνεργαστούν με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας ούτως ώστε, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την ασθένεια, να παραχθεί ένα εμβόλιο για την αντιμετώπισή της.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται πιο θανατηφόρος αλλά όχι τόσο μολυσματικός όσο ο ιός SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε τον θάνατο 800 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου