ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Антонио Милошоски:Kamaroste оваа кретену ..! Καμαρώστε αυτόν τον .. μαλάκα τον Αντόνιο Μιλόσοσκι !

Οταν θέλω να ξεφύγω από την καθημερινή πίεση, μπαίνω στα διάφορα ΜΜΕ της FYROM και ιδίως στο διαδίκτυο για να διασκεδάζω. Αλλωστε, σε ποιόν άλλο προκαλεί τέτοιο πανικό η Ελλάδα; Θα μου πείτε: “Μήπως και ξέρεις το γλωσσικό μόρφωμα το οποίο ομιλούν, που είναι μεικτό λεξιλόγιο από βουλγαρική, τουρκική, κροατική και αλβανική και πού μόλις προσφάτως απέκτησε μια στοιχειώδη γραμματική, ενώ το συντακτικό της είναι στα…σπάργανα; “ Οχι, φυσικά. Αλλά φροντίζουν οι FYROMίτες να γράφουν και κάποια περίληψη στην ελληνική, μη τυχόν και μας ξεφύγουν τα έργα και οι ημέρες τους..

Από τη στιγμή που αρχίζει να ανασκάπτεται το ταφικό συγκρότημα στην Αμφίπολη και εμφανίζονται όσα αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του μνημείου, η ηγεσία της FYROM “τρελαμένη” προβαίνει σε ενέργεις οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν σενάριο για κωμωδία, που να χαλάσει ο κόσμος. Μετά την αναγγελία του αγάλματος της Ολυμπιάδας, μετά την καταγγελία εναντίον των βρετανικών και αμερικανικών εφημερίδων, που έγραψαν ότι το “το ταφικό σύμπλεγμα είναι ελληνικό με χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά του τύπου του μακεδονικού τάφου” ήρθε και η …άνοδος στον Ολυμπο!
Το τελευταίο που θα σας περιγράψω είναι νομίζω ανεπανάληπτο και …κορυφαίο. Χτες, η κυβερνητική εφημερίδα VEST είχε στο πρωτοσέλιδο της, εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ότι η μεν ηγεσία της έχει παρανοήσει, ο δε λαός της FYROM-που πεινάει και ζει με τα εμβάσματα των μεταναστών της σε Καναδά και Αυστραλία- εξαπατάται κατά τον χυδαιότερο τρόπο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών- στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νικολά Γκρούεφσκι- Αντόνιο Μιλόσοσκι, νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, της FYROM, εμφανίζεται να ποζάρει στην υψηλότερη κορφή της Ελλάδας, στον Μύτικα, του Ολύμπου και τυλιγμένος με τη γνωστή κόκκινη σημαία, με τον ήλιο της Βεργίνας, πανηγυρίζει. 
Φυσικά, το κόκκινο πανί, που ανεμίζει σαν -σημειώστε το σαν…- σημαία, και οι FYROMίτες θεωρούν ως το εθνικό τους σύμβολο, είναι ακριβώς εκείνο το οποίο ο κ. Γκρουέφσκι δεσμεύτηκε στα “μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης” να μην χρησιμοποιείται ως εθνικό έμβλημα. Ωστόσο, η λέξη αξιοπιστία δεν νομίζω ότι υπάρχει στην FYROMική γλώσσα. Δανεικές λέξεις, δανεικό σύμβολο, δανεική Ιστορία, δανεικοί ήρωες. Και ο Μιλόσοσκι να χρωστά της Μιχαλούς. Τόσο…χρέος πώς το αντέχουν!
Ο δημοσιογράφος που ανέλαβε να απαθανατίσει με την πένα του το κατόρθωμα Μιλόσοσκι γράφει: «Επειτα από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».
Ο Μιλόσοσκι μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει, να ανεβαίνει στον Ολυμπο, όποτε θέλει αλλά και να ανεμίζει κι ό,τι κουρέλι θέλει. Ακριβώς, όπως και η …μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου