ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2014 στο Παλαιό Φάληρο !

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Παλαιό Φάληρο η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Νωρίς το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου παρουσία σύσσωμου του εκκλησιαστικού σώματος του δήμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη της παρελάσεως στην οδό Ποσειδώνος. Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου στο δήμο Παλαιού Φαλήρου οργανώθηκε με κάθε λεπτομέρεια από τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Κορόμηλο και το δημοτικό σύμβουλο Τεντόμα. Όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα ή ευτράπελα. Προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε και η μεγάλη αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή εκτελώντας εντολές του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Παλαιού Φαλήρου.

Ωστόσο, αυτό που πρόκαλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι απουσίαζε μεγάλη μερίδα των δημοτών από τις εκδηλώσεις. Μέχρι και ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης σχολίασε την ελλειπή προσέλευση του κόσμου τόσο στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου όσο και στο χώρο της παρελάσεως.Όμως εκτός από τους δημότες "απουσία" πήραν και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Χατζηδάκη οι οποίοι τελικά επέλεξαν να μην παρευρεθούν στους εορτασμούς. Την ίδια στιγμή τη δοξολογία παρακολούθησαν οι δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Βασιλείου Γιώργου , Τριάντου Ιωάννηκαι Κραββαρίτου Γιώργου Μαζί για ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ,
Πιτούλη Δημήτρης,Γιάννης Φρέρης«ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ»καθώς επίσης ο Κύριος ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, παθολόγος μέλος της ΡΑΚ του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός τους σκληροπυρηνικούς φανς της ομάδας του κυρίου Κώστας Μερκουράκης Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου ΣΥΡΙΖΑ, και το Κ.Κ.Ε.
OI οποίοι δεν παραβρέθηκαν στην εκκλησία.Δυναμικό παρόν έδωσε η Ελληνική Αυγή για το Παλαιό Φάληρο.
Αν και τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μία ασυμφωνία σχετικά με το αν θα κατέθεταν στεφάνι όλες οι δημοτικές παρατάξεις μαζί ή η καθεμία ξεχωριστά η οποία όπως αποδείχτηκε είχε ως στόχο τον "αποκλεισμό" της Ελληνικής Αυγής για το Παλαιό Φάληρο από την κατάθεση στεφάνου, εντούτοις ύστερα από πιέσεις και συζητήσεις με το δήμαρχο κ. Χατζηδάκη βρέθηκε η χρυσή τομή. Η Εληνική Αυγή με τον Σωτήρη Μεταξά και Τρύφων Μπουγά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων όπως και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.
Αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο από τους παρευρισκομένους ήταν το γεγονός ότι στην εξέδρα των επισήμων όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κάθονταν σε καρέκλες εκτός του δημάρχου κυρίου Διονύση Χατζηδάκη και των δύο δημοτικών συμβούλων την Ελληνικής Αυγής κ.κ. Σωτήρη Μεταξά και Τρύφων Μπουγά.
Μπροστά από τους επισήμους παρήλασαν με υπερηφάνια οι μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων του Παλαιού Φαλήρου, των ιδιωτικών σχολείων Χουρδάκη και Ξενόπουλου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Πρώτο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Παλαιού Φαλήρου, οι Αθλητικοί Σύλλογοι "Πέρα", "Ταταύλα", "Πρωτέας" κ.α. Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων που εντυπωσίασε με την παρουσία του.
Όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση μικροί και μεγάλοι κατευθύνθηκαν στις καφετέριες του δήμου όπου προέκυψαν τα καθιερώμένα "πηγαδάκια". Μάλιστα εμφανής ήταν ο διαχωρισμός μεταξύ των υποστηρικτών της κάθε δημοτικής παράταξης.
 
 


 Θα εμπλουτίζουμε το δημοσίευμα μας με περισσότερες φωτογραφίες !



1 σχόλιο:

  1. ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΙ? ΑΥΤΟΙ που παραμενουν ΟΡΘΙΟΙ για αυτοι που τους καθισανε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή