ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Το σπίτι της Κάλλας Ακαδημία Λυρικής Τέχνης

Η Φαληριώτισσα Βάσω Παπαντωνίου , η διάσημη σοπράνο , Πρόεδρος της εταιρείας για το κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης <<Μαρία Κάλλας >> ανέλαβε πρωτοβουλία για την απόκτηση του νεοκλασικού της οδού Πατησίων 61 , το οποίο βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) με την προοπτική να δημιουργηθεί και λειτουργήσει εκεί Ακαδημία για τους εκπροσώπους της Λυρικής μουσικής .
Στο κτήριο αυτό έμενε στα πρώτα χρόνια της καριέρας της η κορυφαία λυρική τραγουδίστρια Μαρία Κάλλας (Μαρία Καλογεροπούλου ) με ανεπανάληπτες ερμηνείες μέχρι και σήμερα .
Το μεγαλεπήβολο όραμα της Βάσως Παπαντωνίου πιστεύουμε να υλοποιηθεί και η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης να γίνει ο χώρος όπου τα Ελληνόπουλα , εξαιρετικοί σολίστ και μουσικοί , που μας κάνουν περήφανους στο εξωτερικό να βρουν τη στέγη τους .
Είναι γεγονός πως χρειαζόμαστε ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα μουσικών σπουδών στη χώρα μας . Δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στη δευτεροβάθμια τα μουσικά σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο .
Το μουσείο Μαρία Κάλλας , η Εθνική Λυρική Σκηνή , ο δήμος Αθηναίων Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο και κάθε ένας από εμάς πρέπει να συνδράμει τη Βάσω Παπαντωνίου- Βασιλικού για την πραγματοποίηση ενός οράματος τόσο ισχυρού όσο η φωνή της Μαρίας Κάλλας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου