ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΕΡΕΝΕΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΥΗΝ 12η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗ

Μαζί με τις ευχές του για ‘’ χρόνια πολλά ‘’ ο φίλος συμπατριώτης φιλοσοφογιατρός ,Παρασκευάς Σερενές μας έστειλε την τελευταία του ποιητική συλλογή ‘’ΚΙΒΩΤΟΣ ΓΙΑΝ ΦΙΛΑΤΤΕΙΝ’’ με την εξής αφιέρωση ‘’Όταν λαξεύεις τις λέξεις , να ζητάς την επιείκια της θάλασσας ‘’ .
Η θεματική της γραφή του είναι καθαρά ανθρωποκεντρική με φιλοσοφική τάση . Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μοιράζει το πνευματικό του έργο που είναι Θεόδοτο αφιλοκερδώς.
Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΕΡΕΝΕΣ είναι διαπρεπείς γιατρός , πρώην Διευθυντής της ορθοπεδικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά με σπουδές και εικοσαετή καριέρα στη Γερμανία , Για την προσφορά του στην ποίηση τα τελευταία 25 χρόνια έχει βραβευθεί από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών . Γράφει ποίηση από την εφηβική του ηλικία . Είναι μέλος τριών λογοτεχνικών εταιρειών . Τα ποιήματα του έχουν παρουσιασθεί κατ’ επανάληψη σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς .

Όταν τον ρωτούν , πως καταφέρνει να ασχολείται και να αγαπά το ίδιο την Ιατρική , αλλά και την ποίηση , ο Φαληριώτης φιλοσοφογιατρός απαντά «απλώς προσπαθώ να καλλιεργώ και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μου» .
Οι 12 ποιητικές του συλλογές αποτελούν έργα βάθους , ουσίας και υψηλού επιπέδου .Η ‘’ ΚΙΒΩΤΟΣ ΓΑΙΑ ΦΥΛΑΤΤΕΙΝ ‘’ είναι μία ειδικευμένη και πρωτότυπη ποιητική συλλογή , με αληθινά και φανταστικά γεγονότα , «παντρεμένα » με 32 εκπληκτικά ποιήματα .
Εγώ απήλαυσα μονορούφι το σύνολο των στοίχων των ποιημάτων . Αφού έχω διαβάσει χιλιάδες βιβλία κάθε είδους . Αφού για περισσότερο από δέκα χρόνια υπήρξα κριτικός βιβλίων στην Κρατική ραδιοφωνία , όπου παρουσίαζα τις εκπομπές «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΕΣ» και «ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ» . Αφού διαπιστώνω , ότι είναι μία πραγματεία , ένα ποίημα μία μελέτη ενδιαφέροντος την τοποθέτησα σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μου , Δικαιούμαι να την συστήσω ανεπιφύλακτα σε όλους να το διαβάσουν όπου το βρουν . Την χρησιμότητα θα την αναγνωρίσουν οι ίδιοι .
Στον φίλο μου φιλοσοφογιτρό ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΕΡΕΝΕ για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισε με την ‘’ΚΙΒΩΤΟ ΓΑΙΑ ΦΙΛΑΤΤΕΙΝ ‘’ και του εύχομαι να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο
ΑΝΡΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιογράφος –Εκδότης -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου